De situatie in Peru

Peru heeft op 4 november meer dan 903.000 COVID-19-besmettingen en meer dan 34.400 doden gemeld - 's werelds hoogste dodental per hoofd van de bevolking. In het hele land blijft een strikte avondklok gelden. Volwassenen ouder dan 65 jaar en personen met een hoog risico kunnen hun huis niet verlaten, behalve om naar de supermarkt, bank of apotheek te gaan, of in een medisch noodgeval. Kinderen onder de 12 jaar mogen onder toezicht van een volwassene slechts 60 minuten per dag hun huis uit. Het dragen van gezichtsmaskers in openbare ruimtes is verplicht en er moet een sociale distancing van minstens 1 meter worden gehandhaafd. Alle sociale bijeenkomsten, ook die bij gezinnen en bij familie, zijn verboden. Religieuze diensten kunnen echter worden hervat met een capaciteit van een derde. Internationale vluchten zijn op 5 oktober gestart van en naar een beperkt aantal Latijns-Amerikaanse landen. Bijna 7 miljoen mensen hebben hun baan verloren. Veel regio's hebben moeite om aan voldoende medisch materiaal, zoals mondkapjes, te komen. 

Wat we nu doen in Peru

Alle Compassion-projecten hebben de groepsactiviteiten voor kinderen en jeugd stilgelegd. De medewerkers en partnerkerken volgen de kinderen en gezinnen die het meest kwetsbaar zijn door extreme armoede, mogelijk misbruik of gezondheidscomplicaties op de voet. Medewerkers van de projecten werken nauw samen met lokale autoriteiten om voedselpakketten aan gezinnen uit te delen. Ook wordt via social media en online kanalen mentale steun aan de gezinnen verleend. Inmiddels zijn 440.407 voedselpakketten en 242.702hygiënekits uitgedeeld aan kwetsbare sponsorkinderen en hun families. Verder hebben projectmedewerkers 19.789 mensen geholpen toegang te krijgen tot medische ondersteuning tijdens de quarantaine. Docenten en voorgangers bieden waar nodig virtuele counseling aan sponsorkinderen en gezinnen.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Peru gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Peru. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Peru