De Bijbel leert ons om onrecht niet aan ons voorbij te laten gaan. God nodigt je uit het onrecht van de ander je eigen te maken. Om naast een kind in armoede te gaan staan, met gebed, woorden en daden.

Als Compassion werken wij samen met de lokale kerk in landen wereldwijd. Samen met onze lokale collega’s overleggen we in welke gebieden de grootste nood is. Daar gaan wij met de Muskathlon naartoe om financieel bij te kunnen dragen en de kinderen te ontmoeten.

Dit ga je doen

Tijdens je reis ga je niet alleen een sportieve prestatie leveren, maar ook op bezoek bij een Compassion-project: een projectgebouw waar sponsorkinderen ten minste één dag per week naartoe gaan voor allerlei activiteiten en aanvullend onderwijs op verschillende gebieden (de inhoud van het programma verschilt per land). Ook ga je op huisbezoek bij de familie van een kind dat gesponsord wordt en deelneemt aan een Compassion-project.

De ontmoeting met zowel de kinderen en hun families, als ook onze collega’s en de lokale kerk is het meest impactvolle deel van een Muskathlon-reis. Voor jou als deelnemer zullen deze gesprekken en ontmoetingen ontzettend waardevol zijn, en ook voor de kinderen en lokale medewerkers is het heel waardevol om gezien en gesteund te worden.

Bij iedere ontmoeting is er een medewerker van Compassion aanwezig om te vertalen, maar de connectie die er gemaakt wordt in elkaar echt zien, respecteren en liefhebben, gaat verder dan alleen een gesprek voeren. Dat is het echte hart van de Muskathlon.

De impact van de Muskathlon

Icoon van drie kinderen.

Meer dan 7000

kinderen zijn gesponsord via een Muskathlon

Illustratie van een stapel munten.

Meer dan 4,5 miljoen

euro ingezameld voor kinderen in armoede

Fiona en de Muskathlon

Prostitutie was de enige manier om te overleven. Nu heeft ze een vaste baan en kan ze voor haar dochtertje zorgen.
Bekijk het bijzondere verhaal van Fiona:

Fiona en de Muskathlon

Prostitutie was de enige manier om te overleven. Nu heeft ze een vaste baan en kan ze voor haar dochtertje zorgen. Bekijk het bijzondere verhaal van Fiona:

Kinderen zien jou

We herkennen het allemaal: welke duurzame keuzes maak je? En welke minder duurzame keuzes accepteer je van jezelf? Denk aan: de auto pakken in plaats van de trein, een paar keer per week vlees eten of toch die niet zo duurzaam gefabriceerde broek kopen. Als Compassion worstelen we daarmee. We zetten ons in voor kinderen en hun gezinnen die veelal de dupe zijn van onze westerse, niet duurzame levensstijl. Moet je dan wel gaan vliegen om een Muskathlon te doen?

Wij willen kinderen laten zien dat er mensen zijn die zich inzetten voor hun rechten. Dat we niet alleen geld op een rekening storten, maar dat we moeite voor hen doen. Een Muskathlon doen, kost je wat: tijd, energie en geld. We stappen niet uit een vliegtuig om onszelf sportief te overtreffen en op de borst te slaan. We gaan naar de kinderen en hun gezinnen toe om te laten zien ‘ik doe moeite voor jou, want dat ben jij waard.’

Drie lachende kinderen op een Compassion-project in Tanzania tijdens de Muskathlon.