Groep mensen beklimt de kilimanjaro

Beklimming Kilimanjaro

Tanzania, het land van de wereldberoemde Kilimanjaro, maar ook één van de armste landen ter wereld. In mei/juni 2021 gaan Nederlandse ondernemers naar Tanzania om de Compassion-projecten te bezoeken en te zien welk verschil we samen kunnen maken. Ook gaan we een fysieke uitdaging aan: het beklimmen van de Kilimanjaro, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Letterlijk een hoogtepunt van deze reis.

We willen niet met lege handen op reis gaan, maar voor zoveel mogelijk moeders de deur openen naar een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen. Samen zetten we ons in voor 250 moeders en baby’s in Tanzania.

Moeder- en babyprogramma

Voor de geboorte en in de leeftijd van 0 tot 5 jaar zijn kinderen het meest kwetsbaar. Elke dag overlijden er duizenden jonge kinderen. Vaak door ziekten en andere oorzaken die gemakkelijk te voorkomen zijn. Met de inzet van het Moeder- en babyprogramma vecht Compassion tegen het hoge sterftecijfer van moeders en jonge kinderen die overlijden aan de gevolgen van armoede.

Het programma geeft toegang tot begeleiding tijdens de zwangerschap, verloskundige hulp en gezondheidszorg. Daarnaast krijgen moeders en baby’s gezonde voeding en waar nodig supplementen. Binnen het project wordt ook een opvoedcursus aangeboden aan de jonge ouders. Ook leren de moeders in het programma een vaardigheid, waarmee ze zelf een inkomen kunnen genereren. Dat helpt ze op langere termijn bij het onderhouden van zichzelf en hun kind.

Om één zwangere vrouw te helpen tijdens de zwangerschap, bevalling en het eerste levensjaar van haar kind, is er gemiddeld 750 euro nodig.

Moeder en baby uit Togo

Meer informatie

Wil je meer weten over deze reis of het werk van Compassion? Neem dan gerust contact op!

Jan Groothuis
Relations Manager Compassion
0629089890 | jgroothuis@compassion.nl

Ga jij de uitdaging aan?

De exacte data van deze reis worden op een later moment bekend gemaakt.

Ben je geïnteresseerd? Vul dan hieronder je gegevens in voor meer informatie.

Het Moeder- en Babyprogramma werkt:

93,6 %

van de bevallingen werd bijgestaan door een geschoolde zorgprofessional

90,3 %

van de pasgeborenen had een normaal gewicht

97 %

van de baby’s zijn geboren na 37 weken zwangerschap


Het verhaal van Cindy

Het Moeder- en babyprogramma van Compassion brengt het verschil tussen leven en dood voor (zwangere) moeders en baby’s. Cindy werd op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor koos om geen abortus te plegen. Bekijk hoe het programma haar en het leven van haar dochter een nieuwe toekomst biedt.