Wat gaan we doen?

We bezoeken twee dagen Compassion-projecten om te zien welk verschil we samen kunnen maken. Daarnaast gaan we een fysieke uitdaging aan: in zes dagen de Kilimanjaro beklimmen, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Letterlijk een hoogtepunt van deze reis!

 

Waarom Tanzania?

Tanzania mag dan vooral bekend zijn van de Kilimanjaro en de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld.

Ongeveer 20% van de bevolking van Tanzania moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag. Daarnaast heeft het land veel last van extreme droogte en hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten verloren en dit veroorzaakt voedseltekort. Ook hiv/aids speelt een rol in de armoede. Bijna 9% van de bevolking is geïnfecteerd met het dodelijke virus. Naast het gevaar van ziekte en voedseltekort, moeten ook veel gezinnen leven zonder goede en veilige huisvesting. Een veilige leefomgeving is ontzettend belangrijk om kinderen te beschermen tegen de gevaren van ziekte en weersomstandigheden.

Met deze reis willen we geld inzamelen om zoveel mogelijk gezinnen een goede woning te kunnen bieden. Daarnaast willen we Compassion-projecten helpen met het bouwen van o.a. scholen en waterbronnen. We dagen je uit om € 10.000,- te werven of te doneren voor deze reis.

Wat gebeurt er met jouw 10.000 euro?

  • Betere huisvesting voor gezinnen die onderdeel zijn van het Compassion sponsorprogramma
  • Bouw van scholen/klaslokalen bij de Compassion projecten voor efficiënt aanvullend onderwijs
  • Waterbronnen voor drinkwater, sanitair, vee en irrigatie
  • Sanitaire voorzieningen en keukens bij de projecten
Er worden nieuwe huizen gebouwd voor gezinnen in Tanzania.
Gezinnen in Tanzania krijgen hulp bij de bouw van goede huizen.
Foto van Jan Groothuis.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze reis of het werk van Compassion?
Neem dan gerust contact op!

Jan Groothuis
Relations Manager Compassion
0629089890 | jgroothuis@compassion.nl

Foto van Jan Groothuis.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze reis of het werk van Compassion?
Neem dan gerust contact op!

Jan Groothuis
Relations Manager Compassion
0629089890 | jgroothuis@compassion.nl

Ga jij de uitdaging aan?

Ga van van 26 januari t/m 6 februari 2024 met ons mee op reis! Vul hieronder je gegevens in voor meer informatie of meld je aan. De kosten voor de reis zijn € 4150,- (incl. vlucht en volpension). De aanbetaling is € 500,- en kun je direct na aanmelding voldoen.