Een groep mensen beklimt de Kilimanjaro.

Beklimming Kilimanjaro

In juni 2023 gaan Nederlandse ondernemers naar Tanzania om gedurende twee dagen Compassion-projecten te bezoeken en te zien welk verschil we samen kunnen maken. Ook gaan we een fysieke uitdaging aan: in zes dagen beklimmen we de Kilimanjaro, met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Letterlijk een hoogtepunt van deze reis.

Tanzania mag dan vooral bekend zijn van de Kilimanjaro en de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld.

Ongeveer twintig procent van de bevolking van Tanzania moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag. Daarnaast heeft het land veel te kampen met extreme droogte en hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten vaak verloren en heeft dit een voedseltekort tot gevolg. Ook hiv/aids speelt een rol in de armoede. Bijna negen procent van de bevolking is geïnfecteerd met het dodelijke virus. Naast het gevaar van ziekte en voedseltekort, moeten ook veel gezinnen leven zonder goede en veilige huisvesting. Een veilige leefomgeving is ontzettend belangrijk om kinderen te beschermen tegen de gevaren van ziekte en weersomstandigheden.

Met deze reis willen we geld inzamelen om zoveel mogelijk gezinnen een goede woning te kunnen bieden. Daarnaast willen we Compassion-projecten helpen met het bouwen van scholen.

Huizen bouwen

Het bezitten van een eigen huis op een eigen stukje grond is voor mensen in Tanzania met een extreem laag inkomen vaak een onbereikbare droom. Het alternatief is echter vaak dramatisch. Tegen relatief hoge prijzen worden hutten verhuurt die feitelijk onbewoonbaar zijn. Met modder en takken opgebouwde wanden, overdekt met golfplaten of takken dienen vaak als kleine woning voor gezinnen of soms zelfs families. Deze woningen zijn vaak onveilig en bieden alleen een bescheiden slaapruimte voor de bewoners.

Helaas is dergelijke huisvesting ook vaak realiteit voor de kinderen die via Compassion ondersteund worden. Om die reden willen we voor de meest schrijnende situaties alternatieve woonruimte bieden. In de afgelopen jaren is hier veel ervaring mee opgedaan en tegen relatief lage kosten kunnen we deze gezinnen een deugdelijke, veilige en functionele woning geven.

Gezinnen in Tanzania krijgen hulp bij de bouw van goede huizen.

Kom jij naar onze informatieavond?

Op 28 november om 19:30 uur ben je van harte welkom op ons hoofdkantoor in Apeldoorn voor een informatieavond over deze reis. We zullen je informeren en inspireren om deze uitdaging in volle overtuiging met ons aan te gaan. Zien we je dan?

Vul het aanmeldformulier hieronder in om je op te geven.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze reis of het werk van Compassion? Neem dan gerust contact op!

Jan Groothuis
Relations Manager Compassion
0629089890 | jgroothuis@compassion.nl

Ga jij de uitdaging aan?

Ga dan van van 16 t/m 27 juni 2023 met ons mee op reis!

Ben je geïnteresseerd? Vul dan hieronder je gegevens in voor meer informatie.

  • Sectie-einde