Zangers, zangeressen, kunstenaars en bands die zich inzetten voor kinderen in armoede, wij noemen ze: Compassion-artiesten. Mensen met een groot talent en een bewogen hart voor kinderen in armoede. Je kunt onze artiesten gratis uitnodigen om een (zang)dienst of optreden te verzorgen in jouw kerk, tijdens een conferentie, op je studentenvereniging of bij een andere samenkomst.

Christelijke bands & artiesten

Compassion werkt samen met diverse christelijke zangduo’s, bands en artiesten; elk met hun eigen muziekstijl. Zo is er altijd een artiest die past bij jouw vraag. Nodig in een jongerendienst bijvoorbeeld Heartbeat Worship uit, organiseer een feestelijk evenement met gospelmuziek van Dwight Dissels of Elvis E, of geniet tijdens een (gezins)dienst van de muziek van Reni en Elisa. Van Noord-Holland tot Limburg, van Zeeland tot Groningen: in heel het land komen onze artiesten graag bij jou langs!

Bekijk ons artiestenoverzicht met alle artiesten of boek direct een artiest:

Veelgestelde vragen

 • Er staat dat artiesten gratis te boeken zijn. Geldt dat voor alle artiesten of wordt er soms om een bijdrage gevraagd?

  Bij de meeste artiesten die alleen of als duo komen worden de aanvraagkosten geheel door Compassion betaald. De komst van de artiest is dan gratis.  

  Bij enkele artiesten zie je in het artiestenoverzicht al staan dat er extra voorwaarden verbonden zijn aan de aanvraag. In dat geval kan er sprake zijn van een meerprijs, omdat wij de aanvraag helemaal op maat verzorgen. Wil je bijvoorbeeld dat deze artiest zijn of haar band meeneemt of een extra muzikant, dan vragen we vaak een eigen bijdrage.  

  Mocht de investering voor Compassion te groot zijn als het gaat om het bezoekersaantal in combinatie met de aanvraag voor de artiest, dan zoeken we samen met jou een passende oplossing. We vragen bijvoorbeeld een bijdrage of kijken of een andere artiest beter past. Neem contact op voor meer informatie. 

 • Is het mogelijk dat de Compassion-artiest ook een kindermoment verzorgd?

  Er zijn een aantal artiesten die het heel leuk vinden om een kindermoment te verzorgen en hier goed in zijn. Bij deze artiest staat het dan ook vermeld. Is je keuze op een artiest gevallen, maar staat er niet bij dat deze artiest een kindermoment verzorgt? Vraag ons om meer informatie en de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

 • Kan ik meerdere artiesten aanvragen voor één boeking?

  Voor een kerkdienst gaan wij uit van één artiest per boeking. Het kan echter voorkomen dat er extra maatwerk nodig is, waardoor meerdere artiesten aanhaken. Afhankelijk van de boeking, het aantal bezoekers en de invulling kijken we met jou naar wat er mogelijk is. Neem contact op via het aanvraagformulier voor meer informatie.

 • Kan ik naast een artiest ook een spreker aanvragen? 

  Ja, dat kan. Sommige Compassion-artiesten kunnen ook de preek verzorgen, zoals Gilbert Thera, Jafeth Bekx en Peter en Carin van Essen. Daarnaast hebben we verschillende sprekers die je kunt uitnodigen bij jou in de dienst. Bekijk het overzicht van alle sprekers.

Terugblik evenementen met internationale artiesten

Compassion werkt samen met christelijke artiesten in Nederland, maar ook met internationale artiesten. Wij mogen bij hun concerten in Nederland aanwezig zijn, om samen met hen op te komen voor kinderen in armoede. Bekijk de video’s voor een terugblik op de concerten van internationale Compassion-artiesten; Casting Crowns en Michael W. Smith.

Concert Casting Crowns

Concert Michael W. Smith