Onze missie is om kinderen te bevrijden uit extreme armoede in Jezus’ naam. Dat doen we door samen te werken met lokale kerken. We geloven in de kracht van de kerk en dat we geroepen zijn om te zien naar mensen die in armoede leven. In de strijd tegen armoede is het ons verlangen om ieder kind te zien opbloeien en iedere volgeling van Jezus te betrekken bij deze missie.

Gods hart gaat uit naar mensen die in armoede leven, dat lees je in Bijbel. En daarom biedt Compassion Nederland leesplannen aan via de bekende Bijbel app van YouVersion. In ieder leesplan krijg je in een aantal dagen vanuit de Bijbel inspiratie en verdieping rond allerlei thema’s. De basis in alle leesplannen is het onderwerp gerechtigheid. In deze blog vertellen we je meer over waarom we dit doen en belangrijk vinden.

 


 

Uitgelicht: het nieuwste Bijbel-leesplan

Jezus & splagchnizomai

Schrijver: Harriët Hofsink – Compassion Nederland
Aantal dagen: 7
Thema’s: geloof, lijden, kracht

Het Griekse woord splagchnizomai beschrijft wat we voelen als we geconfronteerd worden met pijn en lijden van anderen. In dit leesplan leer je meer over de betekenis én impact van splagchnizomai in het leven van Jezus en de mensen die Hij tegenkwam. Het roept de vraag op: wil ik (ook) meer splagchnizomai in mijn leven?

 


 

Bekijk onze Bijbel-leesplannen

In beweging voor God

Schrijver: Anne-Minke Hakvoort – Ambassadeur Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: armoede, gerechtigheid, hardlopen

Toewijding aan God klinkt mooi, maar is best moeilijk. In dit leesplan leer hoe je mag luisteren naar God en naar je eigen hart. Welke talenten en verlangens geeft God je? Dit leesplan geeft handvatten om te groeien.

In de handen van Jezus

Schrijver: Tiemen Westerduin – Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: armoede, gerechtigheid, uitdelen

Wat doet het met jou als je geconfronteerd wordt met de nood in deze wereld? Slaat het je lam? Of ga je helemaal aan? In dit leesplan zoomen we in op het bekende verhaal van de vijf broden en twee vissen.

Bidden voor een gebroken wereld

Schrijver: Alyssa Esparaz – Compassion Canada
Aantal dagen: 3
Thema’s: armoede, gerechtigheid, bidden

Bidden met de woorden van de Bijbel is een mooie manier om je gebedsleven een impuls te geven. Dit plan geeft praktische suggesties om met Gods woord te bidden. Want God heeft hart voor onze gebroken wereld.

Elke goede gave

Schrijver: Compassion Canada
Aantal dagen: 5
Thema’s: kerst, advent

Ga tijdens Advent vijf dagen met ons op pad om in de Bijbel en in verhalen van over de hele wereld de goede gaven te ontdekken die God ons geeft. Loop met ons mee door de thema’s van het goede leven, het goede nieuws, goede daden en goede gaven die we gaan vinden in de brief van Jakobus.

Hoop in moeilijke tijden

Schrijver: Laura Phillips – Compassion Canada
Aantal dagen: 4
Thema’s: armoede, gerechtigheid, hoop

In een gebroken wereld is het al lastig genoeg om je vast te houden aan hoop. Nog moeilijker is dat in tijden van pijn en lijden. Toch mogen we hoopvolle mensen zijn. Hoe oefen je jezelf praktisch in hoop?

Dit leesplan is binnenkort beschikbaar.

De Bijbel app downloaden

Staat de YouVersion Bijbel app nog niet op je telefoon of tablet? Je kunt de app downloaden uit de App Store voor iOS of uit de Play Store voor Android-apparaten.

Partners van Compassion

YouVersion is in 2013 in Amerika gestart vanuit Life.Church. Inmiddels is de Bijbel app wereldwijd bijna 500 miljoen keer geïnstalleerd. Via de app kan de Bijbel in 1372 talen worden gelezen. In Nederland alleen is de Bijbel app inmiddels 4,6 miljoen keer gedownload.

Jesus.net is een wereldwijd netwerk van organisaties die mensen helpen in hun online zoektocht naar Jezus. Jesus.net werkt samen met meer dan 85 organisaties, in 55 landen en 29 talen. Jesus.net coördineert de Bijbel app en leesplannen in Nederland.