Onze missie is om kinderen te bevrijden uit extreme armoede in Jezus’ naam. Dat doen we door samen te werken met lokale kerken. We geloven in de kracht van de kerk en dat we geroepen zijn om te zien naar mensen die in armoede leven. In de strijd tegen armoede is het ons verlangen om ieder kind te zien opbloeien en iedere volgeling van Jezus te betrekken bij deze missie.

Gods hart gaat uit naar mensen die in armoede leven, dat lees je in Bijbel. En daarom biedt Compassion Nederland leesplannen aan via de bekende Bijbel app van YouVersion. In ieder leesplan krijg je in een aantal dagen vanuit de Bijbel inspiratie en verdieping rond allerlei thema’s. De basis in alle leesplannen is het onderwerp gerechtigheid. In deze blog vertellen we je meer over waarom we dit doen en belangrijk vinden.

 


 

Uitgelicht: het nieuwste Bijbel-leesplan

Omzien naar elkaar

Schrijver: Anne-Minke Hakvoort – Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: christelijk leven, doel, geloof delen

Omzien naar elkaar en elkaar liefhebben is de grote opdracht van elke gelovige. Dit leesplan laat zien hoe dat er uit kan zien in Bijbels licht. Doe de liefde aan, wees een licht, troost elkaar en bid voor elkaar. Lees mee hoe je naar de ander om kunt zien en de ander bij God kunt brengen.

 


 

Bekijk onze Bijbel-leesplannen

We Are Family

Schrijver: John Meijerink – Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: voor gezinnen, geloof, doel

Wist je dat God een bijzonder plan heeft voor je gezin? In dit leesplan ontdek je Gods hart voor gezinnen, hoe je samen een team kan zijn en hoe je samen een zegen mag zijn voor je omgeving. Een must read voor elk gezin dat verlangt om samen dichtbij God en elkaar te zijn!

Jongen die liggend de bijbel leest.

Samuel, als kind geroepen door God

Schrijver: Melissa Bulten – Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: geloof, gebed, vertrouwen

Hoe kijkt God naar kinderen? Hij ziet ze. Maar waarom zijn kinderen zo belangrijk in Zijn Koninkrijk? Wat kunnen wij leren van hoe God met ze omgaat? Dit leesplan neemt je mee in de antwoorden op deze vragen vanuit het verhaal van Samuel.

Meisje dat uitkijkt over het water

Hoop in moeilijke tijden

Schrijver: Laura Phillips – Compassion Canada
Aantal dagen: 4
Thema’s: armoede, gerechtigheid, hoop

In een gebroken wereld is het al lastig genoeg om je vast te houden aan hoop. Nog moeilijker is dat in tijden van pijn en lijden. Toch mogen we hoopvolle mensen zijn. Hoe oefen je jezelf praktisch in deze hoop die voor altijd is?

Jezus & splagchnizomai

Schrijver: Harriët Hofsink – Compassion Nederland
Aantal dagen: 7
Thema’s: geloof, lijden, kracht

Het Griekse woord splagchnizomai beschrijft wat we voelen als we geconfronteerd worden met pijn en lijden van anderen. In dit leesplan leer je over de betekenis én impact ervan bij Jezus en de mensen die Hij tegenkwam. Wil ik dat (ook) in mijn leven?

Elke goede gave

Schrijver: Alyssa Esparaz, Rebekah Malbrecht en Rayo Adegoke – Compassion Canada
Aantal dagen: 5
Thema’s: kerst, advent

Ga tijdens Advent vijf dagen met ons op pad om in de Bijbel en in verhalen van over de hele wereld de goede gaven te ontdekken die God ons geeft. In de brief van Jakobus vinden we het goede leven, het goede nieuws, goede daden en goede gaven.

Bidden voor een gebroken wereld

Schrijver: Alyssa Esparaz – Compassion Canada
Aantal dagen: 3
Thema’s: armoede, gerechtigheid, bidden

Bidden met de woorden van de Bijbel is een mooie manier om je gebedsleven een impuls te geven. Dit plan geeft praktische suggesties om met Gods woord te bidden. Want God heeft hart voor onze gebroken wereld.

In de handen van Jezus

Schrijver: Tiemen Westerduin – Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: armoede, gerechtigheid, uitdelen

Wat doet het met jou als je geconfronteerd wordt met de nood in deze wereld? Slaat het je lam? Of ga je helemaal aan? In dit leesplan zoomen we in op het bekende verhaal van de vijf broden en twee vissen.

In beweging voor God

Schrijver: Anne-Minke Hakvoort – Ambassadeur Compassion Nederland
Aantal dagen: 5
Thema’s: armoede, gerechtigheid, hardlopen

Toewijding aan God klinkt mooi, maar is best moeilijk. In dit leesplan leer hoe je mag luisteren naar God en naar je eigen hart. Welke talenten en verlangens geeft God je? Dit leesplan geeft handvatten om te groeien.

 


 

 


 

Reading plans in English

Looking After One Another

Writer: Anne-Minke Hakvoort – Compassion Netherlands
Days: 5
Themes: faith, purpose, share your faith

Every believer’s great calling is to look after and love one another. This 5-day reading plan demonstrates how to accomplish this from a biblical perspective. Put on love, be a light, console, and pray for one another. Continue reading to learn how you can care for others and lead them to God.

Get into action for God

Writer: Anne-Minke Hakvoort – Compassion Netherlands
Days: 5
Themes: poverty, justice, running

Dedication to God sounds beautiful but can be quite difficult in practice. This reading plan will give you tools to grow in this dedication. You will learn how to listen to God and your own heart. Which talents and desires has God given you? And how can you use those in his Kingdom? You will also learn how to honor God through discipleship and perseverance.

De Bijbel app downloaden

Staat de YouVersion Bijbel app nog niet op je telefoon of tablet? Je kunt de app downloaden uit de App Store voor iOS of uit de Play Store voor Android-apparaten.

Partners van Compassion

YouVersion is in 2013 in Amerika gestart vanuit Life.Church. Inmiddels is de Bijbel app wereldwijd bijna 500 miljoen keer geïnstalleerd. Via de app kan de Bijbel in 1372 talen worden gelezen. In Nederland alleen is de Bijbel app inmiddels 4,6 miljoen keer gedownload.

Jesus.net is een wereldwijd netwerk van organisaties die mensen helpen in hun online zoektocht naar Jezus. Jesus.net werkt samen met meer dan 85 organisaties, in 55 landen en 29 talen. Jesus.net coördineert de Bijbel app en leesplannen in Nederland.