Geef een kind de kans op een leven zonder armoede.

Dit is Compassion:
  Meer dan 70 jaar actief
  Via ruim 8700 kerken in 29 landen
  2,3 miljoen kinderen worden al gesponsord

Wat fijn dat je overweegt om een kind te sponsoren! Met jouw bijdrage van € 37,50 per maand wordt hij of zij opgenomen in een Compassion-project en krijgt daar de hulp die nodig is. De kinderen op deze pagina wachten nog op een sponsor.

Heb je vragen of ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Hier vind je meer informatie.

Veelgestelde vragen

 • Moet ik brieven schrijven en waarom is schrijven zo belangrijk?

  Brieven schrijven is geen must. We moedigen je wél aan om dit te doen, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van hun sponsor en vaak worden de brieven bewaard en herlezen. Voor veel kinderen betekent het feit dat iemand aan hen denkt veel voor hun zelfbeeld. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kinderen die brieven ontvangen over het algemeen beter presteren dan kinderen zonder schrijvende sponsor.

  Je ontvangt ongeveer 2x per jaar een brief van je sponsorkind. Je mag zelf kiezen hoe vaak jij een brief of kaart stuurt. Bij de verjaardag van je sponsorkind en vlak voor kerst ontvang je van ons een seintje om een kaart te sturen. De kerstkaart is zelfs al grotendeels ingevuld en kun je zelf aanpassen.

  Lukt het je toch niet om een brief of kaart te schrijven, dan kunnen wij een schrijfambassadeur toewijzen die het contact met je sponsorkind onderhoudt. Deze schrijfambassadeur ontvangt de brieven van je sponsorkind en reageert hierop. Om de 2 jaar ontvang je nog wel een nieuwe foto van je sponsorkind. Wil je graag dat iemand anders het schrijven overneemt, neem dan contact met ons op.

 • Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?

  Ja, ieder kind heeft 1 sponsor. Het is wel mogelijk om samen met anderen een kind te sponsoren. Dan wordt 1 persoon uit de groep de contactpersoon.
  Ook is het mogelijk dat een sponsorkind zowel een betalende sponsor als een schrijfambassadeur heeft. Dit gebeurt als de betalende sponsor ervoor kiest om niet zelf met het kind te schrijven.

 • Hoe besteedt Compassion haar giften?

  Giften die aan een specifiek doel worden gegeven, worden ook aan dat doel besteed. Losse, extra giften aan je sponsorkind, de familie en het project worden gebruikt voor het doel waarvoor je het geeft. Compassion Nederland heeft het CBF Keurmerk. Dat houdt o.a. in dat een organisatie maximaal 25% van donaties aan fondsenwerving mag besteden. In 2022-2023 lag dat percentage bij Compassion op 6,7%. In ons jaarverslag lees je alles over onze bestedingen.

 • Hoe werkt de sponsoring?

  Door je maandelijkse sponsorbijdrage van € 37,50 wordt je sponsorkind in een Compassion-project opgenomen dat door een lokale kerk wordt uitgevoerd. Minimaal 2 à 3 keer per jaar ontvang je een brief. Je kunt zo vaak je wilt een brief terugschrijven. Schrijf je vaker, dan krijg je ook vaker brieven terug.

  Je sponsorkind gaat op een aantal dagen per week naar het projectgebouw. De activiteiten zijn per land verschillend. In landen waar het onderwijs gratis is, gaan de kinderen naar school en daarna voor aanvullend onderwijs en projectactiviteiten naar het project. In landen waar het onderwijs niet gratis is, wordt in ieder geval het basis onderwijs vanuit de sponsorbijdrage betaald. Het Compassion-project begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van ieder kind op sociaal, emotioneel, economisch, cognitief, fysiek en geestelijk gebied.

  Lees hier meer over hoe het werkt

 • Welke impact heeft mijn sponsoring op het leven van een kind in armoede?

  Met je sponsorbijdrage ondersteun je een sponsorkind persoonlijk. Hij/zij ontvangt hierdoor fysieke, sociale/emotionele, cognitieve en geestelijke ondersteuning via een lokaal Compassion-project. Praktisch betekent dat onder andere: medische zorg, extra onderwijs, gezonde voeding, emotionele en geestelijke zorg en andere projectactiviteiten. De sponsorkinderen zouden deze hulp zonder het project waarschijnlijk nooit ontvangen.

  Ons doel is dat ieder kind na het afronden van de middelbare school zelfredzaam is. Dat betekent dat een jongere de juiste houding en vaardigheden heeft om te solliciteren, maar ook dat hij/zij zich zoveel mogelijk een vak eigen heeft gemaakt. Daarnaast heeft het sponsoren van een kind ook een positief effect op het gezin.

  Een sponsorkind neemt wat hij/zij geleerd en ontvangen heeft op het project mee naar huis en deelt dit met andere broertjes en zusjes. Voor ouders worden er op het project regelmatig activiteiten en cursussen georganiseerd op het gebied van opvoeding, veiligheid en hygiëne.

  Lees hier meer over Compassions werkwijze

Staat jouw vraag hier niet bij? Meer FAQ’s vind je hier. Of neem direct contact met ons op.

Wat kun je verwachten?

Een vrouw kijkt op een laptop waarop de pagina MyCompassion te zien is.

Jouw eigen MyCompassion account

Zodra de sponsoring is gestart, kun je je eigen account aanmaken. Hier kun je direct starten met het schrijven van een kaart of brief en vind je zijn/haar nieuwste foto.

Een foto van de inhoud van het welkomstpakket voor sponsors.

Welkomstpakket

Als je nu gaat sponsoren, ontvang je over een aantal dagen post van ons. Met daarin een foto van je sponsorkind, een kalender en nog veel meer leuke informatie.

Een kind houdt een stapeltje sponsorbrieven vast.

Brieven en tekeningen van je sponsorkind

Minimaal twee keer per jaar ontvang je een brief van je sponsorkind. Zo leren jullie elkaar kennen en krijg je een kijkje in het leven en de cultuur van je sponsorkind.

Voorbeeld van een video met de jaarlijkse update uit een Compassion-project.

Jaarlijkse update uit de omgeving

Eens per jaar krijg je een brief of video uit de omgeving van je sponsorkind. Bijvoorbeeld van de projectdirecteur of de voorganger van de kerk.

Een foto van een sponsorkind.

Nieuwe foto’s van je sponsorkind

Om het jaar ontvang je een nieuwe foto van je sponsorkind. Hoe leuk is het om te zien hoe hij/zij groeit en zich ontwikkelt tijdens jouw sponsoring!

Een vrouw duwt een meisje op de schommel.

De mogelijkheid elkaar te ontmoeten

Ga je zelf op reis naar het land van je sponsorkind? Je kunt een ontmoeting plannen. Ook organiseren we regelmatig sponsorreizen naar diverse landen.