Wat fijn dat je overweegt om een kind te sponsoren via Compassion! In je eentje kun je niet de hele wereld veranderen, maar jij kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de kans bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Wanneer je Compassion laat kiezen,
selecteren wij het kind dat het langst op een sponsor wacht.

* Het heeft onze voorkeur dat de kinderen geen mondkapje dragen op de foto. Maar soms vragen de lokale maatregelen erom of heeft het de voorkeur van de ouders of verzorgenden. We respecteren deze keuze en daarom is het mogelijk dat een kind een mondkapje draagt op de foto.
“Ik kan worden wat ik wil”

Als sponsor maak jij het verschil voor een kind dat opgroeit in extreme armoede.

Zoals Deborah. Zij kan nu dromen van een toekomst zonder armoede, waarin zij kan worden wat zij wil.

“Ik steun Deborah, omdat ik wil bijdragen aan haar ontwikkeling. Ik hoop dat ze haar dromen zal najagen en zich ontplooit als een geliefd kind van God”
– Eva Borsje, sponsor van Deborah

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt de sponsoring?

  Door je maandelijkse sponsorbijdrage van € 33,- wordt je sponsorkind in een Compassion-project opgenomen dat door een lokale kerk wordt uitgevoerd. Minimaal 2 à 3 keer per jaar ontvang je een brief. Je kunt zo vaak je wilt een brief terugschrijven. Schrijf je vaker, dan krijg je ook vaker brieven terug.

  Je sponsorkind gaat op een aantal dagen per week naar het projectgebouw. De activiteiten zijn per land verschillend. In landen waar het onderwijs gratis is, gaan de kinderen naar school en daarna voor aanvullend onderwijs en projectactiviteiten naar het project. In landen waar het onderwijs niet gratis is, wordt in ieder geval het basis onderwijs vanuit de sponsorbijdrage betaald. Het Compassion-project begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van ieder kind op sociaal, emotioneel, economisch, cognitief, fysiek en geestelijk gebied.

  Lees hier meer over hoe het werkt

 • Moet ik brieven schrijven en waarom is schrijven zo belangrijk?

  Nee, maar we moedigen je wél aan om dit te doen, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van hun sponsor en vaak worden de brieven bewaard en herlezen. Voor veel kinderen betekent het feit dat iemand aan hen denkt veel voor hun zelfbeeld.

  Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kinderen die brieven ontvangen over het algemeen beter presteren dan kinderen zonder schrijvende sponsor.

  Heb je besloten om niet te schrijven, dan kunnen wij een aparte schrijfambassadeur toewijzen, die het contact met je sponsorkind onderhoudt. Deze schrijfambassadeur ontvangt de brieven van je sponsorkind en reageert hierop. Om de 2 jaar ontvang je nog wel een nieuwe foto van je sponsorkind. Wil je graag dat iemand anders het schrijven overneemt, neem dan contact met ons op

 • Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?

  Ja, ieder kind heeft 1 sponsor. Het is wel mogelijk om samen met anderen een kind te sponsoren. Dan wordt 1 persoon uit de groep de contactpersoon.
  Ook is het mogelijk dat een sponsorkind zowel een betalende sponsor als een schrijfambassadeur heeft. Dit gebeurt als de betalende sponsor ervoor kiest om niet zelf met het kind te schrijven.

 • Welke impact heeft mijn sponsoring op het leven van een kind in armoede?

  Met je sponsorbijdrage ondersteun je een sponsorkind persoonlijk. Hij/zij ontvangt hierdoor fysieke, sociale/emotionele, cognitieve en geestelijke ondersteuning via een lokaal Compassion-project. Praktisch betekent dat onder andere: medische zorg, extra onderwijs, gezonde voeding, emotionele en geestelijke zorg en andere projectactiviteiten. De sponsorkinderen zouden deze hulp zonder het project waarschijnlijk nooit ontvangen.

  Ons doel is dat ieder kind na het afronden van de middelbare school zelfredzaam is. Dat betekent dat een jongere de juiste houding en vaardigheden heeft om te solliciteren, maar ook dat hij/zij zich zoveel mogelijk een vak eigen heeft gemaakt. Daarnaast heeft het sponsoren van een kind ook een positief effect op het gezin.

  Een sponsorkind neemt wat hij/zij geleerd en ontvangen heeft op het project mee naar huis en deelt dit met andere broertjes en zusjes. Voor ouders worden er op het project regelmatig activiteiten en cursussen georganiseerd op het gebied van opvoeding, veiligheid en hygiëne.

  Lees hier meer over Compassions werkwijze

 • Hoe besteedt Compassion haar giften?

  Giften die aan een specifiek doel worden gegeven, worden ook aan dat doel besteed. Losse, extra giften aan je sponsorkind, de familie en het project worden gebruikt voor het doel waarvoor je het geeft. Compassion Nederland heeft het CBF Keurmerk. Dat houdt o.a. in dat een organisatie maximaal 25% van donaties aan fondsenwerving mag besteden. In 2021-2022 lag dat percentage bij Compassion op 7,1%. In ons jaarverslag lees je alles over onze bestedingen.

Staat jouw vraag hier niet bij? Meer FAQ’s vind je hier.

Wat kun je verwachten?

Een vrouw kijkt op een laptop waarop de pagina MyCompassion te zien is.

Jouw eigen MyCompassion account

Zodra je sponsoring gestart is, kun je je eigen account aanmaken. Hier kun je direct starten met het schrijven van een kaart of brief en vind je zijn/haar nieuwste foto.

Een foto van de inhoud van het welkomstpakket voor sponsors.

Welkomstpakket

Als je nu gaat sponsoren, ontvang je over een aantal dagen post van ons. Met daarin een foto van je sponsorkind met een fotolijstje, een kalender en nog veel meer leuke informatie.

Een kind houdt een stapeltje sponsorbrieven vast.

Brieven en tekeningen van je sponsorkind

Minimaal twee keer per jaar ontvang je een brief van je sponsorkind. Zo leren jullie elkaar kennen en krijg je een kijkje in het leven en de cultuur van je sponsorkind.

Voorbeeld van een video met de jaarlijkse update uit een Compassion-project.

Jaarlijkse update uit de omgeving

Eens per jaar krijg je een brief of video uit de omgeving van je sponsorkind. Bijvoorbeeld van de projectdirecteur of de voorganger van de kerk.

Willeke Arkema houdt een foto van haar sponsorkind vast.

Nieuwe foto’s van je sponsorkind

Om het jaar ontvang je een nieuwe foto van je sponsorkind. Hoe leuk is het om te zien hoe hij/zij groeit en zich ontwikkelt tijdens jouw sponsoring!

Een vrouw duwt een meisje op de schommel.

De mogelijkheid elkaar te ontmoeten

Ga je zelf op reis naar het land van je sponsorkind? Je kunt een ontmoeting plannen. Ook organiseren we regelmatig sponsorreizen naar diverse landen.

Hulp nodig?

Icoon met de hoorn van een telefoon.

We helpen je graag met alle vragen die je hebt over het sponsoren van een kind. Neem gerust contact met ons op.