Dit kun je doen

Compassion is aanwezig bij allerlei evenementen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kerkdiensten, festivals (zoals Opwekking) en concerten met (internationale) artiesten. Bij al deze evenementen kunnen we jouw hulp goed gebruiken, bijvoorbeeld bij:

 • Het opzetten en inrichten van de stand
 • Uitdelen van inschrijfformulieren tijdens de oproep die Compassion doet
 • Beantwoorden van vragen van bezoekers
 • Compassion-materialen weer netjes opruimen voor het volgende concert
 • Het opzetten en inrichten van de stand
 • Uitdelen van inschrijfformulieren tijdens de oproep die Compassion doet
 • Beantwoorden van vragen van bezoekers
 • Compassion-materialen weer netjes opruimen voor het volgende concert

Veel evenementen vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavond en de kerkdiensten op zondagochtend. We komen op verschillende plekken in heel het land, dus het is fijn als je bereid bent om soms een stukje te rijden. We vragen je om minimaal 2x per jaar bij een event aanwezig te zijn, om vertrouwd te blijven met de manier van werken bij de stand.

Lijkt het jou tof om te komen helpen, dan komen we graag met jou in contact!

Foto van Maartje, contactpersoon voor eventambassadeurs bij Compassion.

Wil je meer weten?

Maartje is contactpersoon voor eventambassadeurs. Heb je op dit moment nog vragen of wil je weten of het bij jou past om eventambassadeur te zijn? Maartje helpt je graag en is bereikbaar op mvos@compassion.nl.

Ervaring van ambassadeurs

Dinant (47) en Ellis (45) zijn eventambassadeurs en begonnen zelf ooit met sponsoren tijdens een concert van Hillsong.

“Als ambassadeur kom je op voor de kinderen die niet gehoord worden. Wanneer meer mensen opstaan voor kinderen in armoede, maken we verschil. Op dit moment wachten duizenden kinderen op een sponsor, daar moeten we wat aan doen.”

HOC Dinant Ellis

Veelgestelde vragen

 • Hoe weet ik wanneer er evenementen zijn?

  Eens per maand/per vijf weken ontvang je via WhatsApp een overzicht met alle evenementen. Je kan via een berichtje aan Maartje aangeven dat je kunt helpen bij een evenement. Je wordt dan ingepland en ontvangt in de week voordat het evenement begint meer informatie via de mail. Kan je niet, dan hoef je niet te reageren.

 • Ik ben niet altijd in het weekend beschikbaar, kan ik dan wel helpen?

  Je kan op basis van je eigen agenda bepalen of je wel of niet bij een evenement kan helpen en hoeft dus niet standaard in het weekend beschikbaar te zijn. Het helpt ons enorm als je bij evenementen in jouw buurt kunt helpen, we hebben namelijk evenementen in het hele land! Soms vragen we je om bij een evenement te komen helpen waar we nog geen hulp voor gevonden hebben. We vinden het fijn als je hierin mee wil denken qua beschikbaarheid.

 • Worden de reiskosten vergoed?

  Ja, je kan via een declaratieformulier je reiskosten declareren. Deze ontvang je, samen met extra informatie over het evenement, een week voorafgaand aan het evenement. Je ontvangt €0,19 per kilometer. Het wordt erg gewaardeerd als je rekening kan houden met de reisafstand naar een evenement, dus dat je je met name in je eigen regio inzet als eventambassadeur. In overleg is er veel mogelijk.

 • Zijn er criteria waar je aan moet voldoen om eventambassadeur te worden?

  Ja en nee: we zijn blij met iedereen die zich vol passie in wil zetten voor de missie van Compassion. Voordat je echt ambassadeur wordt, vragen we je wel om de online cursus ‘De Passie van Compassion’ te doen, zodat je beslagen ten ijs komt als je bij de stand vragen krijgt van bezoekers over het werk van Compassion. Het helpt als je het leuk vindt om met mensen om te gaan, je het niet erg vindt om een avond (of zondagochtend) van huis te zijn en op het evenement zelf je handen uit de mouwen wil steken met opbouwen en afbreken.

 • Hoe wordt ik getraind en toegerust als eventambassadeur?

  Tijdens het kennismakingsgesprek aan de telefoon vertellen we je hoe alles rondom evenementen en Compassion in elkaar steekt. Via de mail ontvang je daarna een handleiding, waarin je alles terug kan lezen. Hierin vind je ook voorbeelden van hoe een stand eruit ziet bij een evenement en wat er verder van je wordt verwacht.

  Als eventambassadeur wordt je ook uitgenodigd om de online cursus ‘De Passie van Compassion’ te volgen, zodat je beslagen ten ijs komt als je bij de stand vragen krijgt van bezoekers over het werk van Compassion. Eén keer per jaar is er een training op kantoor, waar je verder wordt getraind en geïnspireerd met verhalen vanuit Compassion. We hebben het bijvoorbeeld over de vragen: hoe vertel je het verhaal van Compassion? En hoe zet je de stand goed neer? Deze training wil je niet missen! Ook tijdens de jaarlijkse ambassadeursdag vertellen we je graag meer over ons werk.

 • Hoe leer ik andere eventambassadeurs kennen?

  Tijdens de evenementen waar je je samen voor Compassion inzet, leer je ook andere eventambassadeurs kennen. Er is ook een groepsapp voor alle eventambassadeurs waar we mooie berichten met elkaar delen. Verder kun je lid worden van de algemene Facebookgroep van Compassion Ambassadeurs. Een absolute aanrader om andere ambassadeurs te leren kennen is de jaarlijkse ambassadeursdag (bekijk de aftermovie voor een impressie van de dag)!

Een eventambassadeur is bij de Compassion-stand in gesprek met een bezoeker van het concert

Benieuwd naar de evenementen?

Compassion werkt samen met toffe Nederlandse én internationale artiesten. Wil je weten hoe zo’n evenement eruit ziet? Op onze artiestenpagina bekijk je de aftermovies van een aantal concerten voor een sfeerimpressie! Je leest er ook meer over de artiesten die zich samen met ons inzetten voor kinderen die in armoede opgroeien.