Wij zijn CompassionYouth

Wij zijn jong en belangrijk in strijd tegen armoede en onrecht. Wij zijn net als jij, gedreven door een passie om de wereld te veranderen. Dit is de plek waar we onze initiatieven tegen armoede en onrecht delen en versterken. Van de verhalen van onze ‘girl on the ground’ Madrine, contentmaker in Uganda, tot de inspirerende mening en acties van jongeren zoals jij. Via fondswerving en met jouw aandacht, woorden, daden en netwerk kunnen we samen een verschil maken en een positieve impact hebben op het leven van anderen.

 

Gamechangers

We omarmen de creatieve en inspirerende initiatieven van jongeren. Niet alleen hier in Nederland komen jongeren in actie om armoede te stoppen. We laten je ook de voorbeelden zien uit Uganda, 1 van de landen waar wij werken, waar Madrine ons wekelijks meeneemt in haar omgeving en haar ervaringen deelt uit dagelijks leven.

 

A day in the life of Madrine

Madrine is communicatiespecialist en sinds januari onderdeel van het team van Compassion in Uganda. Via haar updates laat ze zien hoe haar leven in Uganda eruitziet en wat Compassion in Uganda doet om armoede te bestrijden.

Youth NL

Ook in Nederland zetten jongeren die zich in voor het bestrijden van armoede en onrecht. We verzamelen hun verhalen hier. Verhalen over jongeren zoals Job die in zijn omgeving deelt over het werk van Compassion.

Verhalen uit de landen waar Compassion werkt

Op zoek naar meer informatie over armoede, onrecht of over onze projecten? Blader dan eens door onze blogs en laat je inspireren in wat jij kunt doen om een verschil te maken!

 

Lifechanging projects in Uganda

Samen met jou willen we een positieve impact maken in Uganda. De lokale kerk maakt, mede dankzij steun van CompassionYouth, verschil in onderwijs, gezondheidszorg en vluchtelingenhulp. Met jouw steun kunnen we hulp bieden aan vluchtelingen en maken we het mogelijk dat 66 jongeren een vak kunnen leren.

Vluchtelingenhulp

Ongeveer 94% van de vluchtelingen wonen in de armste en meest onderontwikkelde gebieden van het land. 61% van alle vluchtelingen in Uganda kinderen.

Onderwijs voor 66 studenten

Ons doel is om 66 studenten te helpen met een 3-jarige opleiding waarmee ze een vak kunnen leren om zo uit het spoor van armoede te kunnen komen.

 

Change One Change Many

Elke keer dat je ervoor kiest om verschil te maken in het leven van één persoon, maak je niet alleen een verschil in dat ene leven, maar raak je ook de levens van de mensen om die persoon heen. Change One Change Many staat voor het ‘ripple effect’, een olievlek, dat waar 1 leven op mag bloeien, iemands hele omgeving kan veranderen.

Het principe Change One Change Many geldt ook voor jou; jouw ene daad of getuigenis kan anderen inspireren en activeren. Het kan een domino-effect teweegbrengen in jouw omgeving en ervoor zorgen dat er meer bewustzijn in jouw omgeving komt over hoe je je tijd, middelen, woorden, gebed en geld kan inzetten om armoede te stoppen. Maak verschil met jouw stem, jouw daden en jouw gift.