Als sponsor geef je veel aan een kind. Niet alleen in giften, maar ook in brieven en in gebed. Alle drie zijn ze ontzettend belangrijk. Als het kind dat jij sponsort weet dat je voor hem of haar bid, doet dat veel. Sowieso is gebed krachtig. Maar ook de wetenschap dat jij aan een kind denkt, is al heel bijzonder. Als je opgroeit in kwetsbare omstandigheden, is het namelijk helemaal niet vanzelfsprekend dat er iemand aan je denkt, laat staan voor je bid.

Bid voor de kinderen

“De kinderen voor wie wij werken, lopen dagelijks het risico op geweld of misbruik in welke vorm dan ook,” vertelt Precy Toreon, directeur van een Compassion-project op de Filipijnen. Zeker nu: veel families hebben te maken hebben met verslechterde situaties vanwege de pandemie, conflicten en natuurrampen. Dit veroorzaakt stress en stress zorgt voor onveilige situaties.”

“Bid voor bescherming tegen misbruik, zowel thuis als van buitenaf. Familierelaties staan vaak onder druk. Bid voor de familie van je sponsorkind en dat thuis een veilige plek zal zijn. Bid voor bescherming tegen slechte invloeden en destructieve relaties en voor een goede focus en concentratie op school. Bid dat jouw kind liefde, zorg en bescherming ervaart.”

Ook zijn of haar omgeving kan jouw gebed goed gebruiken. “Bid voor werkgelegenheid voor ouders en voor voldoende inkomen. Bid voor bescherming van de projectmedewerkers en een goede gezondheid van deze mensen. Bid voor wijsheid voor hoe we de kinderen kunnen dienen.”

Word gebedsambassadeur

Naast bidden voor het kind dat je zelf sponsort, is er natuurlijk veel meer om voor te bidden! Wereldwijd steunt Compassion zo’n 2,3 miljoen kinderen en hun gezinnen. Zij leven in kwetsbare situaties. Zij hebben te maken met de gevolgen van natuurrampen, conflicten, de nasleep van de pandemie… Er is genoeg voor te bidden. Ook voor onze medewerkers in de landen waar wij werken. Lijkt het jou tof om regelmatig mee te bidden? Wordt gebedsambassadeur! Je krijgt in de appgroep Compassion prayer korte updates over actuele gebed- en dankpunten. 

Tips van Hendyke

Hendyke Gerds is sponsor van Ekangu, Elisabeth en Wilken. Daarnaast is ze sinds 2020 ook gebedsambassadeur. “In de Bijbel staat dat het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt. Het ligt dus niet aan mijn gebeden, mooie woorden, goede zinnen of manieren, maar aan Zijn kracht. ik hoef ze alleen maar uit te spreken, beschikbaar te zijn en God doet de rest. Hoe krachtig en ontspannen is dat?”

Tips van Hendyke om te bidden voor het kind dat je sponsort:

  • Zet de foto van het kind op een zichtbare plek. Dit helpt om hem of haar mee te nemen in je gedachten en gebeden.
  • Verdiep je in het land waar het kind woont, zodat je weet wat daar speelt. Hier kun je concrete gebedspunten uit halen.
  • Vind je het lastig om voor het kind dat je sponsort te bidden? Bedenk dan dat alleen zijn of haar naam bij God brengen al een gebed is.
  • Kijk ook eens in de brieven die je kreeg voor specifieke gebedspunten.
Gebedsambassadeur Hendyke

Compassion Bijbel-leesplan:
Bidden voor een gebroken wereld

Schrijver: Alyssa Esparaz – Compassion Canada

Aantal dagen: 3

Thema’s: armoede, gerechtigheid, bidden

Bidden met de woorden van de Bijbel is een mooie manier om je gebedsleven een impuls te geven. Dit plan geeft praktische suggesties om met Gods woord te bidden. Want God heeft hart voor onze gebroken wereld.