Dit kun je doen

De gebedsambassadeurs van Compassion vormen een krachtige beweging van bidders die verbonden zijn met de missie en elkaar. Samen brengen we het werk van Compassion bij God. We zijn op zoek naar bidders met hart voor de missie en geloof en vertrouwen in de kracht van gebed. Op verschillende manieren blijf je als bidder op de hoogte van wat er speelt:

 • Actuele gebeds- en dankpunten via de WhatsApp-groep Compassion prayer
 • Online of live gebedsavonden
 • Actuele gebeds- en dankpunten via de WhatsApp-groep Compassion prayer
 • Online of live gebedsavonden

We zouden het prachtig vinden om je te verwelkomen als gebedsambassadeur, om deel te zijn van Gods herstelwerk en samen te ervaren wat God doet door gebed heen.

Contactpersoon voor de kantoorambassadeurs van Compassion

Wil je meer weten?

Stèphanie is contactpersoon voor gebedsambassadeurs. Heb je op dit moment nog vragen of wil je weten of het bij jou past om gebedsambassadeur te zijn? Stèphanie helpt je graag en is bereikbaar op sbergman@compassion.nl.

Ervaring van een ambassadeur

Dirk-Jan (41) bidt voor het werk van Compassion en vertelt over de maandelijkse gebedsbijeenkomst:

“Gezamenlijke bidden is zo mooi en krachtig. Als je een kampvuur maakt, fikt dat ook beter wanneer je een aantal blokken bij elkaar hebt. Als gebedsambassadeurs bidden we eens in de maand met elkaar. Gebed kan echt een verschil maken, in het leven van elk mens. En zeker ook in dat van de kinderen in Compassion-projecten.”

Dirk Jan liep een Muskathlon voor Compassion en is gebedsambassadeur.

Veelgestelde vragen

 • Waar bid je voor als gebedsambassadeur?

  Je bidt maandelijks voor actuele gebedspunten, die we ontvangen van Compassion-medewerkers in de landen waar we werken. We bidden persoonlijk voor kinderen in de projecten, voor collega’s en voor situaties op het kantoor van Compassion. Door gebed ben je verbonden met het werk van Compassion en zie je ook wat gebed teweegbrengt. We laten ons hierbij leiden door deze Bijbeltekst uit 1 Tessalonicenzen 5:16-18: ‘Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat Hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.’

 • Hoeveel tijd kost het om gebedsambassadeur van Compassion te zijn?

  Dat is afhankelijk van hoeveel tijd je er zelf in kan en wil steken. Er zijn gebedsambassadeurs die de gebedspunten printen en meenemen in hun stille tijd. Andere gebedsambassadeurs kiezen één specifiek moment om voor de punten te bidden. We geloven dat bidden praten met God is en dat kan op elk moment, of je nu thuis of onderweg bent. Verder vinden we het fijn als we jou maandelijks ontmoeten bij de online gebedsavond van een uur, omdat we geloven in de kracht van samen bidden.

 • Is het ook mogelijk om andere gebedsambassadeurs te ontmoeten?

  Je hebt de mogelijkheid om maandelijks aan te haken bij een online gebedsmoment. Daarnaast plannen we soms een moment op ons kantoor in Apeldoorn om te bidden en hebben we een WhatsApp-groep waarin we wekelijks gebedspunten delen en elkaar bemoedigen. Eén keer per jaar organiseren we een ambassadeursdag, waar je alle ambassadeurs van Compassion kunt ontmoeten.

Foto van Andualem uit Ethiopië

Wat gebed betekent voor ambassadeurs

Gebedsambassadeurs Hendyke, Melissa en Helga delen waarom zij gebedsambassadeur wilden worden. Ze vertellen ook wat bidden en tijd doorbrengen met God in hun dagelijks leven betekent.