De situatie in El Salvador

Bedrijven in El Salvador opereren zonder beperkingen ondanks dat het aantal besmettingen blijft toenemen. Openbare en particuliere scholen en universiteiten blijven gesloten tot eind december. Het land heropende luchthavens voor internationale vluchten op 19 september. El Salvador heeft begin november meer dan 34.000 besmettingen van COVID-19 en meer dan 980 doden gemeld. Scholen en universiteiten blijven gesloten tot en met 31 december. Het land heeft luchthavens heropend voor internationale vluchten en bevordert actief het toerisme om de economie te helpen. Bovendien werd El Salvador op 3 november getroffen door de orkaan Eta. De storm veroorzaakte wijdverbreide evacuaties in overstromingsgevoelige gebieden in het hele land.

Wat we nu doen in El Salvador

Alle Compassion-projecten zijn voorlopig gesloten. Partnerkerken ontwikkelen online lesmateriaal, zodat kinderen vanuit huis kunnen blijven leren. Tot op heden hebben partnerkerken in El Salvador 245.111 voedselverpakkingen en 125.114 hygiënekits kunnen uitdelen aan kwetsbare gezinnen. Ook worden ouders of verzorgers getraind om thuis een moestuin aan te leggen. Het kantoor van Compassion in El Salvador heeft bemoedigende woorden en tips rondom hygiëne gedeeld via de radio, zodat de hele gemeenschap hier profijt van heeft. Sommige medewerkers van het centrum hebben kleine, virtuele verjaardagsvieringen voor kinderen kunnen organiseren. Veel docenten hebben gebedsgroepen gevormd om in dit seizoen voor de kinderen te bidden.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in El Salvador gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in El Salvador. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in El Salvador