Wanneer een kerk een Compassion-project start, is het in staat een plek te creëren, zoals geen andere hulpverlener dat kan. Het is een plek waar Gods liefde tastbaar wordt.

Stabiele kerk

Een kerk die een Compassion-project gaat hosten moet een stabiele kerk zijn met gezond leiderschap. Ze moet een bestaande, concrete visie op kinderwerk hebben, en willen samenwerken voor een lange periode. Alleen dan kunnen we een duurzame verbinding aangaan.

Een baken van hoop

Veel kerken waar Compassion mee samenwerkt, stichten met hulp van Compassion nieuwe kerken in andere plaatsen of wijken. Deze locaties liggen veelal in sloppenwijken of op andere plekken waar veel extreme armoede is. De kerk is juist daar een baken van hoop.

Extra hulp

Naast hun bijdrage aan het Compassion­-project zijn deze kerken actief op gebied van trainingen aan ouders, en geven ze extra hulp in de vorm van medische zorg, voedsel en schoon drinkwater. Ook besteedt de kerk veel extra tijd en zorg aan de jeugd. Een lokale kerk doet dus eigenlijk veel meer dan enkel het hosten van een Compassion-project.

Veilig spelen en werken

“Onze kerk werkt samen met Compassion, omdat we verschil willen maken in deze wijk. Door al het bendegeweld zijn onze tienerjongens in gevaar. De kans dat ze voor hun achttiende sterven, is heel groot. Daarom is onze compound elke dag open. De kinderen kunnen hier veilig een balletje trappen en na schooltijd wat geld verdienen. Daarvan betalen ze hun collegegeld. Ze leren steeds meer over wie Jezus is en ze worden echt gezien. Via de kinderen bereiken we de ouders. Sommige gangsters hebben inmiddels hun leven aan Jezus gegeven, daarmee verandert de sfeer in de hele wijk.”

Edwin, een voorganger in El Salvador
Pastor Edwin uit El Salvador