Waarom werken we in Burkina Faso

De naam Burkina Faso betekent: het land van de oprechte mensen. Het is een tamelijk rustig land in de Sahel. De droge grond zorgt ervoor dat het één van de armste en minst ontwikkelde landen is van Afrika. Iets minder dan de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De bodem omvat geen natuurlijke rijkdommen, grenst nergens aan zee en de kortste afstand tot zee bedraagt circa achthonderd kilometer. Deze factoren spelen een grote rol in de onderontwikkeling van de economie.


 

Burkina Faso

Nederland

Populatie

19,7 miljoen

17 miljoen

Levensverwachting

Mannen: 60
Vrouwen: 63

Mannen: 79
Vrouwen: 83

Kindersterfte onder 5 jaar

54,7 / 1.000

3,6 / 1.000

Aantal mensen met HIV/aids

94.000

23.000

Mensen met beschikking over gezuiverd drinkwater

82,3%

100%

Mensen met beschikking over behoorlijk sanitair

19,7%

97,7%

Analfabetisme

Mannen: 57%
Vrouwen: 70,7%

Totaal: 1,5%

Mensen die van minder dan $1,90 per dag moeten leven

40,1%

-

Wat doen we in Burkina Faso

Sinds 2004 werkt Compassion in Burkina Faso. Momenteel nemen er 94.881 kinderen die deel aan projecten. In totaal heeft Compassion er 330 projecten.

In Burkina Faso is onderwijs grotendeels gratis. Compassion zorgt ervoor dat alle sponsorkinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van een schooluniform, boeken, transport en overige schoolspullen. Daarnaast komen de kinderen naar het Compassion-project voor aanvullende lessen en hulp.
 
Op de dagen dat de kinderen op het project zijn, krijgen ze voedzame maaltijden. In de ochtend krijgen zij melk, brood en pap. Voor de lunch krijgen zij rijst, bonen, sagabo (lokaal gerecht van maïsmeel) en spaghetti. Compassion organiseert ook activiteiten zoals kamp en uitjes. Daarnaast leren ze het land te verbouwen en helpen ze zieken en ouderen in hun gemeenschap.

Ouders kunnen regelmatig deelnemen aan lessen over hygiëne, malariapreventie, gezondheid en voeding. Daarnaast kunnen ze trainingen volgen over inkomstengenererende activiteiten en zijn er gratis hiv-testen.
 

Compassion in Burkina Faso in tijden van COVID-19
Wil je meer weten over hoe Compassion werkt in Burkina Faso in tijden van COVID-19? Lees meer op de extra pagina.