De situatie in Thailand

Thailand heeft de interne verspreiding van COVID-19 effectief beperkt. Thailand heeft de afgelopen maand slechts een handvol nieuwe COVID-19-gevallen gemeld. Het land is weer open voor toerisme, dat een grote bijdrage levert aan zijn economie. Op 20 oktober verwelkomde het land zijn eerste lichting buitenlandse toeristen sinds het begin van de pandemie. Honderden toeristen worden de komende maand verwacht. Alleen bepaalde bezoekers uit landen met een laag risico zijn toegestaan, en er is een lange lijst met voorwaarden, waaronder een quarantaine van 14 dagen. Thailand heeft reiscorridors opgezet met zijn buurlanden om internationale bezoekers te verwelkomen en biedt een speciaal toeristenvisum aan voor lang verblijvende toeristen. Momenteel zijn naar verluidt 4 miljoen Thais werkloos vanwege het gebrek aan toeristen. Toen de regering onlangs van plan was de noodtoestand voor de vijfde keer te verlengen om een ​​mogelijke tweede golf van infecties te voorkomen leidde deze aankondiging tot wijdverspreide protesten van mensen die wanhopig weer aan het werk willen. De economische gevolgen van de pandemie raakt juist de armen in het land extra hard. Het aantal mensen dat van minder dan 5 dollar per dag moet rondkomen, is meer dan verdubbeld in de afgelopen maanden. 

Wat we nu doen in Thailand

Medio oktober zijn 157 Compassion-projecten in Thailand heropend met een beperkt aantal kinderen en COVID-19 preventieprotocollen. En er staan nog 22 andere projecten gepland om binnenkort te heropenen. In gebieden waar de projecten nog niet open kunnen, onderhouden werknemers telefonisch en af ​​en toe persoonlijk contact met de sponsorkinderen, volgens de regels om voldoende afstand te houden. Medewerkers van partnerkerken hebben sinds de start van de pandemie 113.206 voedselpakketten en meer dan 71.126 hygiënekits uitgedeeld. Waar mogelijk houden medewerkers telefonisch contact met kinderen en hun families. Ook zijn er online kerkdiensten ontwikkeld voor sponsorkinderen en hun families. 

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Thailand gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Thailand. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Thailand