De situatie in Honduras

Het niveau van COVID-19-tests is extreem laag in Honduras, waardoor het moeilijk is om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van hoe het land is getroffen. Er werden 98.000 besmettingen en meer dan 2.700 doden gemeld begin november. Het openbare gezondheidssysteem heeft een beperkte capaciteit om ernstige gevallen te behandelen. De overheid is geleidelijk begonnen met het heropenen van bedrijven. Volgens hun identiteitskaartnummer mogen individuen tussen 5.00 en 22.00 uur winkelen en essentiële activiteiten ondernemen. op bepaalde dagen van de week. Gezichtsmaskers, sociale distancing en goede sanitaire voorzieningen treffen zijn verplicht. Luchthavens zijn weer actief en internationale toeristen mogen nu het land binnen als ze negatief zijn getest op het virus. Bovendien werd Honduras op 3 november getroffen door de orkaan Eta. De storm heeft doden en aanzienlijke schade veroorzaakt door wind en overstromingen.

Wat we nu doen in Honduras

Als gevolg hiervan zijn alle Compassion-projecten gesloten. Partnerkerken hebben 157.909 voedselpakketten en 95.833 hygiënekits afgeleverd en versterken de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen met zorgverleners. Sinds het begin van de quarantaine hebben ze ook medische ondersteuning voor 2.150 mensen kunnen faciliteren. Alle medewerkers hebben een training van de lokale overheid gevolgd over de veiligheidsmaatregelen. Projectmedewerkers blijven met kinderen en hun gezinnen in contact via de telefoon en er worden via videoverbindingen lessen gegeven. 

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Honduras gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Honduras. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Honduras