Opstaan tegen armoede

De afgelopen weken hebben alle vier vol passie aan familie, vrienden, klasgenoten en docenten hun verhaal verteld. Een verhaal over de betekenis van armoede, maar ook een verhaal van hoop en het verhaal van een Nederlands gezin dat heel graag een verschil wil maken voor de toekomst van kinderen in Tanzania. Anna en Sem vertellen dat ze twee jaar geleden met eigen ogen gezien hebben wat het betekent om in armoede op te groeien. Ze waren bij vrienden te gast in Moldavië. De beelden en de herinnering hieraan hebben een grote indruk gemaakt. Hierdoor beseffen ze hoe goed ze het hier in Nederland hebben en hoeveel mogelijkheden zij hebben in vergelijking met kinderen die met veel minder kansen opgroeien. Dit is de reden dat ze hun kilometers gaan maken voor de gezinnen in Tanzania.

Brieven over en weer 

Anna schrijft regelmatig met Gladness, een meisje uit Tanzania en sinds kort sponsort Sem Joseph uit datzelfde Afrikaanse land. Marloes vertelt dat ze al zo’n 23 jaar kinderen sponsort via Compassion, ze is er mee opgegroeid. Samen met Leo ondersteunt ze hun sponsordochter Esparanza uit Honduras.

Meedoen als gezin 

Leo is sinds 2012 betrokken bij de 4e Musketier en kende de Muskathlons van de verhalen van vrienden. Toen hij hoorde van de Muskathlon@home was hij direct enthousiast. “Dit is een prachtige gelegenheid om een Muskathlon te doen! En het mooie is dat wij dit als gezin kunnen doen.” Een enthousiast gezin dat opstaat en op pad gaat om van betekenis te zijn voor gezinnen in Tanzania. Deze zomer sporten zij met elkaar dichtbij huis voor de ander ver weg.