De situatie in Colombia

Colombia heeft meer dan 1 miljoen COVID-19-besmettingen gemeld - het achtste land ter wereld dat de mijlpaal heeft bereikt. Er worden ook meer dan 31.000 doden gemeld. De regering heeft de selectieve quarantainefase verlengd tot 1 december en de nationale noodsituatie op het gebied van sanitaire voorzieningen blijft van kracht tot 30 november. Geschat wordt dat een op de 10 Colombianen zijn baan heeft verloren tijdens de pandemie.

Wat we nu doen in Colombia

Alle activiteiten in de Compassion-projecten zijn nog steeds opgeschort. In de afgelopen maanden hebben Partnerkerken 410.521 voedselpakketten en 210.491 hygiënekits uitgedeeld aan gezinnen. Kerkpartners hebben aan 7.475 mensen medische hulp geboden. In gebieden waar projectmedewerkers geen voedselpakketten uit konden delen, zijn vouchers voor lokale markten uitgedeeld. Projectmedewerkers hebben materiaal voor activiteiten in huis ontwikkeld om de kinderen thuis verder te laten leren. Bovendien werken projectmedewerkers en partnerkerken aan de ontwikkeling van online curriculumlessen en kerkdiensten voor de sponsorkinderen kinderen en hun gezinnen. Ook wordt er dagelijks contact met de sponsorkinderen onderhouden. Kerken aan de grens met Venezuela richten zich op de zorg voor migrantengezinnen.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassionprojecten in Colombia gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Colombia. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Colombia