‘’Mensen werken hier keihard, maar het is een voortdurend gevecht tegen armoede,’’ vertelt Deivis. “Veel ouders kunnen geen vaste baan vinden en komen nauwelijks rond.’’ Ook de extreme inflatie door de voedselcrisis heeft zijn weerslag op de gemeenschap. Veel gezinnen eten hierdoor met moeite één maaltijd per dag. Eén van deze gezinnen is de familie van Miguel en Daniris. Miguel werkt als boer, maar door de gestegen prijzen heeft het gezin niet genoeg te eten. Hij vertelt: ”Als ik thuiskom van mijn werk en mijn kinderen nog niet hebben gegeten, zeggen ze: ‘Papa, we hebben honger. Heb je iets te eten meegenomen?’ Als ik niets heb meegebracht, voel ik me erg verdrietig. Het breekt mijn hart.”

Midden in deze crisis is het mijn missie om kwetsbare kinderen te laten opbloeien.

Pastor Deivis

Bekijk de video’s

Pastor Deivis vertelt over de problemen in zijn gemeenschap en de hulp die hij samen met Compassion biedt.

Miguel vertelt over de gevolgen van de inflatie voor zijn gezin en de hulp die hij van Compassion krijgt.

Ik geloof dat de kerk onze kinderen kan helpen. Ik hoop dat zij een betere toekomst krijgen en later niet hetzelfde als wij hoeven mee te maken.

Daniris, vrouw van Miguel

De kracht van de lokale kerk

Compassion werkt altijd samen met de lokale kerk. De projectmedewerkers kennen de kinderen en de omgeving waarin zij opgroeien. Ze weten waar de nood is en zijn daardoor in staat om hulp op maat te bieden. Op deze manier is de kerk in steeds meer gemeenschappen een baken van hoop. Alle medewerkers worden gedreven door dezelfde liefde en werken vanuit dezelfde naam: de naam van Jezus.