Hulp bij schoolwerk

Gebrek aan onderwijs heeft een negatief effect op het verdienvermogen in de toekomst.
Zonder goede scholing wordt het erg moeilijk om aan extreme armoede te ontkomen.
Compassion-medewerkers doen er alles aan om kinderen te helpen bij hun schoolwerk.
Juist tijdens een lockdown, wanneer thuisschool de norm is.


Feiten en cijfers

In veel landen is school niet alleen de plek waar je onderwijs volgt. Het is voor veel kinderen ook de plek waar ze veilig zijn en een voedzame maaltijd krijgen. Iets wat thuis niet vanzelfsprekend is.

Lees verder  


Be Brave: Keilah uit Indonesië

Keilah is 11 jaar en woont in het dorpje Batu Putih in Indonesië. Als gevolg van de pandemie verloor haar vader zo’n anderhalf jaar geleden zijn baan in de visserij en moet Keilah zich door haar schoolwerk heen ploeteren zonder begeleiding van school of haar klasgenootjes om zich heen.

In je eentje kun niet de hele wereld veranderen. Jij kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen wachten momenteel op een sponsor. Wil je liever een uitgebreidere keuze? Dat kan op de sponsor een kind pagina.Verhalen

In veel landen waar wij werken zijn projecten nog gesloten vanwege een lockdown. Onze medewerkers bezoeken de kinderen daarom nu thuis. Ze nemen naast voedselpakketten ook schoolwerk mee. Ook biedt zo’n huisbezoek een goede gelegenheid om het welzijn van een kind te checken. Lees hieronder verhalen over de hulp die Compassion biedt om kinderen te helpen bij hun schoolwerk.