Het werk van onze partnerkerken wereldwijd onder de allerarmsten wordt sterk beïnvloed door de COVID-19 crisis. Kerkdiensten gaan niet door en veel van hun leden hebben geen digitale middelen om verbonden te blijven. Niet alleen hun reguliere diensten, ook de Compassion-projecten waar ze verantwoordelijk voor zijn, zijn gesloten. Hulp bieden aan gezinnen die hard worden getroffen is een enorme uitdaging. Het grootste deel van deze gezinnen worden zwaar geraakt, omdat ze afhankelijk zijn van dagarbeid. Een dag niet werken is die dag geen eten. Met man en macht wordt gewerkt om de meest kwetsbare gezinnen toch te bereiken met medische zorg, voeding en hygiënekits.

Doneer voor COVID-19 noodhulp

Zelf uw gift overmaken kan ook naar NL91 INGB 0000 003232 t.b.v. Compassion Nederland | o.v.v. noodhulp COVID-19

We Rise As One

Het virus heeft kerkdeuren gesloten en kerken door elkaar geschud. Maar het virus heeft niet het laatste woord, want de kerk stopt niet bij de deur.

Deel deze video via:Hoe het werkt

Wat mooi dat uw kerk overweegt om te collecteren voor COVID-19 noodhulp. U kunt een aantal documenten downloaden die ondersteunend zijn bij de collecte. Voelt u zich vrij te gebruiken wat voor uw gemeente passend en wenselijk is.

Collecte
Er zijn verschillende manieren waarop uw gemeente kan collecteren. Dit kunt u doen via de manier waarop uw gemeente het gewend is en vervolgens de giften overmaken via deze webpagina. U kunt ook kiezen voor de Givt-app. Kies dan voor de actie: Compassion COVID-19 noodhulp.

De giften gaan niet naar de sponsorkinderen die uw kerk (mogelijk) ondersteunt, maar naar het wereldwijde COVID-19 noodhulpfonds waarmee gezinnen direct worden ondersteund in wat er voor hen nodig is.


Contact

Heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Stuurt u bij voorkeur een e-mail naar een van onze collega’s: Arjen Westrik (awestrik@compassion.nl) of Johanneke Kok (jkok@compassion.nl). Bellen tijdens kantoortijden kan ook naar 055 – 599 44 22.


Bekijk de video en gebruik deze indien gewenst ter ondersteuning van de collecte.
U kunt de video ook vertonen via YouTube of downloaden via WeTransfer.

De impact van de lokale kerk


Honduras
Als een projectmedewerker een boodschappentas brengt, wordt deze vrouw emotioneel. Er was geen voedselreserve en ze kon niemand om hulp vragen.


Sri Lanka
In dit naaiatelier vermaken moeders normaal gesproken kleding. Nu maken ze mondkapjes voor kinderen en hun gezinnen uit het project.


Tanzania
Gezinnen krijgen voorlichting over hygiëne. Deze medewerker van het project legt uit hoe je het beste je handen kunt wassen.

***************************************

Geen kerk, maar wel een gift geven? Alle hulp is hard nodig. Ga voor meer informatie en om te doneren naar onze noodfondspagina: