School is belangrijk

Gebrek aan onderwijs heeft een negatief effect op het verdienvermogen in de toekomst. Daarom is goede scholing juist zo belangrijk voor kinderen die opgroeien in armoede. Het is een belangrijke sleutel voor een leven in betere omstandigheden. Compassion-medewerkers doen er daarom alles aan om kinderen zo goed mogelijk te helpen bij hun schoolwerk.

Feiten en cijfers

In veel landen is school niet alleen de plek waar je onderwijs volgt. Het is voor veel kinderen ook de plek waar ze veilig zijn en een voedzame maaltijd krijgen. Iets wat thuis niet vanzelfsprekend is.

Lees verder  


Be Brave: Keilah uit Indonesië

Keilah is 11 jaar en woont in het dorpje Batu Putih in Indonesië. Als gevolg van de pandemie verloor haar vader zo’n anderhalf jaar geleden zijn baan in de visserij en moet Keilah zich door haar schoolwerk heen ploeteren zonder begeleiding van school of haar klasgenootjes om zich heen.

In je eentje kun niet de hele wereld veranderen. Jij kunt wel beginnen bij het ondersteunen van één kind en hem of haar de mogelijkheid bieden om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze kinderen wachten momenteel op een sponsor. Wil je liever een uitgebreidere keuze? Dat kan op de sponsor een kind-pagina.Verhalen over onderwijs

Onderwijs speelt een grote rol in de Compassion-projecten. Er is onderwijs voor ieder kind, huiswerkbegeleiding en programma’s om leerachterstanden in te halen. Zo kunnen kinderen ondanks hun situatie hun opleiding afronden. Daarnaast bieden de projectactiviteiten een goede gelegenheid om het welzijn van de kinderen te checken. Lees in onze blogs welke plek onderwijs inneemt in het werk van Compassion: