Heb jij hart voor jongeren? Wil je graag dat jongeren vanuit hun leven met Jezus betrokken raken bij het onderwerp armoede & gerechtigheid? In de Bijbel lezen we dat Jezus op aarde daar niet alleen over vertelde, maar het ook dagelijks liet zien aan de mensen om hem heen. Hieronder leggen we uit hoe je met jouw kerk betrokken kunt raken bij dit thema en Compassion.

Jeugdwerk met LEV in jouw kerk

Jeugdwerk met LEV is een jeugdwerkmethode voor tieners. Corien Rietberg, oprichter van Zorg voor Jongeren en ambassadeur van Compassion, heeft deze methode ontwikkeld. Een programma voor vier jaar tienerwerk (12-16 jaar), dat uitblinkt in de combinatie van geloofsonderwijs en de relatie met tieners. De methode bevat inleidingen, verwerkingsvormen en spellen.

Ook is er uitgebreid aandacht voor de relatie met mensen om ons heen, dichtbij en ver weg. Voor ieder jaar zijn, samen met Compassion-ambassadeurs, twee lessen geschreven voor jongeren, die gaan over armoede, onrecht en het werk van Compassion. Tijdens deze avonden komen twee ambassadeurs langs om hier invulling aan te geven.

Jeugdwerk met LEV in de praktijk:

Meer over jongerenwerk en Compassion

Ben je nieuwsgierig geworden naar Jeugdwerk met LEV? Kijk dan op deze website voor meer informatie of vraag hieronder gratis een proefles en flyers aan.

Heb je zelf al een mooie methode voor tienerwerk en wil je gewoon een toffe avond voor jongeren organiseren over het werk van Compassion? Laat het ons weten via de button hieronder.

Aan de andere kant van de wereld

Yves wil er zijn voor anderen

In Be, een van de grootste wijken in de hoofdstad van Togo, is armoede voor veel inwoners niet vreemd. Toch kennen zij lang niet allemaal de armoede waar Yves op zijn vijfde levensjaar al in leeft.

Yves uit Togo staat met zijn Bijbel in zijn hand