• Wat gebeurt er met mijn sponsorkind als ik de sponsoring beëindig?

  Als je de sponsoring moet beëindigen, blijft je sponsorkind in het Compassion-project. De financiële ondersteuning wordt dan tijdelijk betaald uit het Fonds voor Ongesponsorde Kinderen. DIt is mogelijk doordat er sponsors zijn die maandelijks extra geld geven. Wij proberen dan een nieuwe sponsor te vinden voor je sponsorkind.

  Als je zelf iemand in je omgeving weet die hem/haar wil sponsoren, dan kunnen we dat overzetten. Vul daarvoor dit formulier in.

 • Welke impact heeft mijn sponsoring op het leven van een kind in armoede?

  Met je sponsorbijdrage ondersteun je een sponsorkind persoonlijk. Hij/zij ontvangt hierdoor fysieke, sociale/emotionele, cognitieve en geestelijke ondersteuning via een lokaal Compassion-project. Praktisch betekent dat onder andere: medische zorg, extra onderwijs, gezonde voeding, emotionele en geestelijke zorg en andere projectactiviteiten. De sponsorkinderen zouden deze hulp zonder het project waarschijnlijk nooit ontvangen.

  Ons doel is dat ieder kind na het afronden van de middelbare school zelfredzaam is. Dat betekent dat een jongere de juiste houding en vaardigheden heeft om te solliciteren, maar ook dat hij/zij zich zoveel mogelijk een vak eigen heeft gemaakt. Daarnaast heeft het sponsoren van een kind ook een positief effect op het gezin.

  Een sponsorkind neemt wat hij/zij geleerd en ontvangen heeft op het project mee naar huis en deelt dit met andere broertjes en zusjes. Voor ouders worden er op het project regelmatig activiteiten en cursussen georganiseerd op het gebied van opvoeding, veiligheid en hygiëne.

  Lees hier meer over Compassions werkwijze

 • Hoe lang duurt de sponsoring?

  We hopen dat jij je kind blijft steunen tot hij of zij het project heeft afgerond. Sponsorkinderen zijn dan tussen de 18 en 22 jaar*. Soms doet een kind wat langer over het schooltraject en in sommige landen starten kinderen op iets latere leeftijd met school.

  Sponsoren tot het afronden van de middelbare school is niet voor iedere sponsor mogelijk. We verwachten ook niet dat je nu al overziet of je zo lang betrokken kunt blijven bij je sponsorkind. Ook wij kunnen niet garanderen dat een kind tot het eind in het project blijft. Maar elke maand dat je een kind sponsort, maakt een groot verschil.

  Een half jaar voor het afstuderen van je sponsorkind ontvang je van ons een brief om je hier op voor te bereiden. Wanneer wij het definitieve bericht vanuit ons veldkantoor hebben ontvangen dat je sponsorkind het Compassion-project heeft afgerond, brengen wij je hiervan op de hoogte.

  * Door de corona pandemie kan het zijn dat tieners langer in het project blijven dan gepland. Dit heeft verschillende oorzaken. In veel landen zijn scholen al maanden dicht en kunnen de tieners geen examens doen. Zij blijven in het project totdat de verruiming van de coronamaatregelen in hun land mogelijkheden biedt om hun opleiding af te ronden. Daarnaast is het door de lockdowns voor de medewerkers niet altijd mogelijk om alles binnen de normale tijd in orde te brengen om goed afscheid te nemen van een sponsorkind en de sponsor daarover te informeren. Tenslotte heeft de pandemie grote gevolgen voor de toekomstplannen van tieners en de gezinnen waartoe ze behoren: de armoede is toegenomen en het aantal banen neemt af, de informele economie is veelal tot stilstand gekomen. Allemaal redenen dat tieners en hun familie minder snel besluiten om zonder de hulp van het Compassion-project verder te kunnen gaan.

   

  Het belangrijkste uitgangspunt voor Compassion is dat medewerkers de ruimte hebben om jongeren aan het project verbonden te houden zolang het ‘uit een project gaan’ voor hen directe negatieve gevolgen heeft.

 • Ik wil wel sponsoren, maar ik vind het schrijven een belemmering

  We moedigen sponsors altijd aan om te schrijven om dat dit het kind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van hun sponsor en vaak worden de brieven bewaard en herlezen. Voor veel kinderen betekent het feit dat iemand aan hen denkt veel voor hun zelfbeeld.

  Maar niet iedereen vindt het eenvoudig om te schrijven. Het is daarom mogelijk om wel je sponsoring voort te zetten, maar niet zelf te schrijven met je sponsorkind. Wij wijzen dan een aparte schrijfambassadeur toe, die het contact met je sponsorkind onderhoudt. Deze schrijfambassadeur ontvangt de brieven van je sponsorkind en reageert hierop. Om de 2 jaar ontvang je nog wel een nieuwe foto van je sponsorkind. Wil je graag dat iemand anders het schrijven overneemt, neem dan contact met ons op.

 • Ik ben niet tevreden over mijn sponsoring

  Vervelend om te horen! De tevredenheid van sponsors vinden wij heel belangrijk. We komen daarom graag met je in contact om te kijken wat er beter kan en om jouw vragen te beantwoorden. Kom hier eenvoudig met ons in contact.

 • Ik heb (tijdelijk) financiële problemen

  Wij vinden het heel belangrijk dat jij je sponsoring kunt voorzetten als je dat graag wilt. Daarom denken we graag met je mee over een tijdelijke financiële regeling. Neem hiervoor even contact met ons op.

 • Mijn vraag/reden komt niet voor in dit lijstje

  Neem gerust hier contact met ons op! We beantwoorden met plezier jouw vragen en luisteren graag naar jouw opmerkingen.

Overweeg je jouw steun aan je sponsorkind stop te zetten?

Wij zetten ons graag in om jouw sponsorkind in het project te houden omdat de impact op zijn/haar leven groot is.

Wat zijn de mogelijkheden?
Graag denken we met je mee over mogelijkheden om jouw sponsorkind te kunnen blijven ondersteunen zodat hij/zij in het project kan blijven en onder andere een diploma kan halen.

Hieronder vind je enkele opties:

 • Je laat een kennis, vriend of familielid de sponsoring overnemen. Regel het hier
 • Je deelt je sponsoring met een ander in je omgeving
 • Je treft een tijdelijke financiële regeling met ons

Voor het bespreken van bovenstaande opties of het opzeggen van je sponsoring, kun je ons bellen tijdens kantooruren op 055 599 44 22. Kun je ons telefonisch niet bereiken, vul dan het uitschrijfformulier in. Dan nemen wij contact met jou op.