Belangrijke informatie

Algemeen

Werkwijze
Om het bezoek aan jouw sponsorkind te plannen, is tijd nodig. Daarom is het belangrijk dat je je aanvraag minimaal 6 weken van te voren indient. Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen, nemen we contact op met onze collega's in het land waar je sponsorkind woont. Ongeveer twee weken later ontvang je van ons de informatie over het bezoek. Je krijgt dan een document met informatie en praktische tips met daarbij de contactgegevens van onze collega's in het land dat je gaat bezoeken.

Dagen waarop je je sponsorkind kunt bezoeken
Mits je aanvraag op tijd binnenkomt, is het in de meeste gevallen mogelijk om je sponsorkind te bezoeken. Dit kan alleen niet tijdens feestdagen of vakanties. In de kerstperiode is het bijvoorbeeld niet mogelijk je sponsorkind op te zoeken. We willen onze veldmedewerkers de gelegenheid geven feestdagen en vakanties met hun eigen familie door te brengen. Op zondag worden er geen bezoeken gepland. Op zaterdag kan in sommige landen wel, in andere niet. Een bezoek doordeweeks plannen is meestal geen probleem. Wanneer jij jouw sponsorkind kunt bezoeken, hangt af van waar hij/zij woont. We zoeken voor je uit wat de mogelijkheden zijn.

Hoe ziet een bezoek eruit?
Tijdens een bezoek krijg je, als het mogelijk is, een rondleiding op het project, bezoek je je sponsorkind thuis en heb je een gezamenlijke maaltijd. Ook is er een uitje naar een lokale attractie zoals een park of dierentuin. Een bezoek aan je sponsorkind of een Compassion-project duurt één dag (ongeveer 6 uur).

Lokale Compassion-medewerkers willen je graag helpen bij het organiseren van een onvergetelijke ervaring met jouw sponsorkind. In nauw overleg met hen, kunnen wij de beste locatie en activiteiten aanbevelen voor je bezoek, waarbij we uiteraard rekening houden met jouw voorkeuren.

 

 

Kosten

Wanneer jij je sponsorkind bezoekt, komen daar verschillende kosten bij kijken. Allereerst de administratiekosten voor het kantoor in Nederland (€ 30) en de aanvraag van je VOG (€ 33,85).

Daarnaast worden er kosten gemaakt door het veldkantoor ter plaatse. Denk hierbij aan vervoerskosten voor je sponsorkind, mogelijk een familielid en de begeleidende Compassion-medewerker, kosten voor de lunch en indien nodig overnachtingskosten. Deze kosten zijn voor rekening van de sponsor. De meeste kosten kunt je direct ter plaatse betalen.

Hoe hoog het bedrag is dat je moet betalen is sterk afhankelijk van de locatie van het project van het sponsorkind. Ter indicatie: meestal liggen de kosten tussen de € 100 en € 200 euro, maar dit kan afwijken.

Beleid kinderen beschermen

Kinderen zijn kwetsbaar. Daarom heeft de veiligheid van kinderen de hoogste prioriteit binnen Compassion. Wij vragen je daarom om onderstaande informatie met de genoemde downloads te lezen.

VOG
Nadat wij je aanmeldformulier hebben ontvangen, sturen wij je het digitale aanvraagformulier toe waarmee je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan kunt vragen bij je gemeente.

Kinderen beschermen
We willen je vragen ons boekje Kinderen beschermen door te nemen. Heb je liever een fysiek exemplaar? Laat het ons weten, dan sturen wij dit naar je op.

Richtlijnen en verklaring
Lees de regels en richtlijnen voor bezoeken en vul de verklaring voor de bescherming van kinderen in. De ingevulde verklaring kun je sturen naar field-experience@compassion.nl.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de meest gestelde vragen over het bezoeken van je sponsorkind tijdens je eigen reis.Bezoek aanvragen

Om een bezoek aan jouw sponsorkind(en) mogelijk te maken, hebben we gegevens van je nodig. Vul daarvoor minimaal 6 weken voor je geplande reis het aanvraagformulier in door op onderstaande button te klikken.

Verder vragen we je om de administratiekosten naar ons over te maken (dit kan na het invullen van het aanvraagformulier), een VOG aan te vragen en het boekje Kinderen beschermen door te nemen. De VOG-aanvraag wordt eerst door ons digitaal aangevraagd. Jij krijgt vervolgens een mail, waarin je gevraagd wordt de aanvraag aan te vullen met je eigen gegevens en te betalen.

We hopen dat je bezoek een bijzonder mooie ervaring zal zijn. Zowel voor jou als voor je sponsorkind!

Neem contact met ons op


Heb je vragen of wil je meer informatie over het bezoeken van je sponsorkind tijdens je eigen reis? Wij helpen je graag verder! Mail naar field-experience@compassion.nl of bel 055 599 44 22.