Zo makkelijk is het om een brief te sturen

Collega Judith laat je zien hoe eenvoudig het is om op de website een brief naar je sponsorkind te schrijven.

Deel deze video via:

Een snellere brief!

Het schrijven van brieven naar je sponsorkind verandert. Daarom is ook het digitaal schrijven via deze website veranderd. En met een goede reden: door deze veranderingen komt jouw brief veel sneller aan bij je sponsorkind. In plaats van 10 weken, doet je brief er nu 3 weken over (gegarandeerd vanaf eind 2017). Je brief gaat namelijk direct naar het land waar je sponsorkind woont. En voor jouw gemak: het brieven schrijven via de website is nu ook op je tablet of mobiele telefoon beschikbaar.

Hoe het vanaf nu gaat:

1. Schrijf de brief via de website. Deze gaat direct naar het land van je sponsorkind.
2. Daarvoor heb je je sponsorgegevens nodig. Heb je die niet paraat, vraag ze dan bij ons op.
3. Wij scannen handgeschreven brieven en sturen deze digitaal naar het land waar je sponsorkind woont.
4. Onze collega's in het veldkantoor vertalen en printen de brieven met eventuele bijlagen
5. De brief wordt naar het Compassion-project gebracht waar deze aan je sponsorkind gegeven wordt.

De brief die je sponsorkind schrijft, doorloopt precies hetzelfde proces en ligt dus ook veel sneller in jouw brievenbus!

Over alle veranderingen in de schrijfwebsite lees je lees je hier.

Hoe kun je schrijven?

Je kunt hier je brief online schrijven en versturen. Daar kun je ook foto's in uploaden en leuke bijlages kiezen om mee te sturen. Digitale brieven zijn de snelste en voordeligste manier om te schrijven. Maar je kunt je brief ook per post aan ons versturen, deze scannen wij dan in en verzenden deze digitaal naar het land waar je sponsorkind woont. Je kunt hiervoor bij ons briefpapier aanvragen.

Wat kun je schrijven?

Hier vind je schrijftips en voorbeeldbrieven. Je mag cadeautjes meesturen, als ze maar van papier zijn. Het maximale formaat is A4 met een dikte van 0,6 cm (vanwege postafspraken). Deze cadeautjes worden los van je brief verstuurd (de brief wordt gescand en digitaal verstuurd). Schrijf op al je cadeautjes jouw naam en sponsornummer en de naam en het kindnummer van je sponsorkind. Je kunt hiervoor ook voorbedrukte etiketten bij ons aanvragen.

Wanneer is mijn brief er?

Als je je brief via de website schrijft, gaat deze direct digitaal naar het land van je sponsorkind. Daar vertalen de collega's van het veldkantoor de brief en printen deze met eventuele bijlagen.
De brief gaat dan naar het Compassion-project waar hij aan je sponsorkind wordt gegeven.
Dit duurt totaal zo'n 3 weken (dit geldt vanaf medio 2017).

Brieven van je sponsorkind
Als je sponsorkind kan schrijven, schrijft hij zelf. Soms helpt een ouder of projectmedewerker. Als hij nog niet kan schrijven zit hij erbij en maakt bijvoorbeeld een tekening. We stimuleren de kinderen zo persoonlijk mogelijk te schrijven en om jouw brief te beantwoorden. In de ene cultuur gaat dat beter dan in de andere, en het verschilt ook per kind. Zie het daarom vooral als jouw opdracht om een sponsorkind te ondersteunen zonder teveel terug te verwachten.

Brieven voor je sponsorkind
Een brief krijgen is belangrijk voor je sponsorkind. Kinderen die regelmatig brieven ontvangen, presteren beter op school en zitten beter in hun vel. Veel kinderen horen thuis niet vaak hoe waardevol ze zijn, dus de bemoedigingen van hun sponsor zijn voor hen heel inspirerend.

Wat mag je verwachten?


Hoe vaak krijg je een brief?

Dat hangt ervan af hoeveel jij zelf schrijft. Je krijgt minstens 2 brieven per jaar, maar als je meer schrijft, schrijft je sponsorkind ook vaker. Je krijgt maximaal 6 brieven per jaar.

  • Een keer per jaar krijg je een brief van iemand uit de omgeving van je sponsorkind, zoals de dominee of projectdirecteur.
  • Kinderen tot 9 jaar schrijven een invulbrief - zo kom je steeds meer te weten over hem of haar!
  • Als je een extra gift van meer dan € 15 geeft, ontvang je een bedankbrief.
  • Bij een gift van meer dan € 50, krijg je (als dit mogelijk is op het project) een foto van wat ervan gekocht is.

Lees hier meer over de brieven die je in een jaar ontvangt.

Symbolen

Op elke brief staat een symbool waaraan je kunt zien wat voor brief het is:

Veelgestelde vragen over schrijven

Kan ik kleding en pakketjes aan mijn sponsorkind sturen?

Ja, maar niet rechtstreeks. Dat komt door internationale postafspraken. Je kunt een extra gift aan je sponsorkind overmaken, waarmee terplekke een cadeau, kleding of gebruiksvoorwerp wordt gekocht.

Je kunt wel papieren bijlagen van maximaal A4-groot en 0,6 cm dik met je brief meesturen. Hier vind je een aantal tips.

Deze papieren bijlagen worden los van je brief naar je sponsorkind verstuurd (je brief wordt ingescand en wordt digitaal verzonden zodat deze zo snel mogelijk aankomt).

Hoe lang doet mijn brief erover om bij mijn sponsorkind te komen?

Je brief doet er zo'n 3 weken over om bij je sponsorkind aan te komen.
Dit gaat als volgt:

1. Jij schrijft een handgeschreven brief of online via onze website.
2. Wij scannen de handgeschreven brief en sturen deze digitaal naar het veldkantoor in het land van je sponsorkind.
3. Onze collega's in het veldkantoor vertalen en printen de brieven met eventuele bijlagen.
4. De brief wordt naar het Compassion-project gebracht waar deze aan je sponsorkind wordt gegeven.

De brief die je sponsorkind schrijft, ondergaat precies hetzelfde proces en ligt dus ook met zo'n 3 weken in je brievenbus.

Waar kan ik terecht met vragen over een brief van mijn sponsorkind?

Dat kan via de serviceafdeling van Compassion Nederland. We helpen je graag verder! 

Telefoon: 055-5994422 (tijdens kantooruren)
E-mail: info@compassion.nl

Waar kan ik de brief voor mijn sponsorkind naar toesturen?

Alle briefwisseling van zowel de sponsor als het sponsorkind gaat via ons kantoor in Apeldoorn. Het postadres is:

Compassion Nederland
Postbus 1340
7301 BN Apeldoorn

Kan ik in de taal van mijn sponsorkind schrijven?

Ja! Als je de lokale taal van je sponsorkind beheerst, dan mag je gerust in die taal schrijven. De brief kan dan direct worden doorgestuurd naar je sponsorkind, zonder tussenkomst van een vertaler. De brief van je sponsorkind ontvang je altijd met een Engelse vertaling en desgewenst met een Nederlandse vertaling bijgevoegd. 

Ben je het Engels machtig, dan mag je de brief in het Engels schrijven (graag zelfs!). Wil je liever in het Nederlands schrijven, dan zorgen wij voor een Engelse vertaling van je brief. Je sponsorkind ontvangt altijd jouw originele tekst met een aparte vertaling.

Moet ik brieven schrijven en waarom is schrijven zo belangrijk?

Nee, maar we moedigen je wél aan om dit te doen, omdat het je sponsorkind erg bemoedigt. De kinderen kijken uit naar post van hun sponsor en vaak worden de brieven bewaard en herlezen. Voor veel kinderen betekent het feit dat iemand aan hen denkt veel voor hun zelfbeeld. 

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kinderen die brieven ontvangen over het algemeen beter presteren dan kinderen zonder schrijvende sponsor. Je kunt hier ook online je brief schrijven en een foto meesturen.

Heb je besloten om niet te schrijven, dan kunnen wij een aparte schrijfsponsor toewijzen, die het contact met je sponsorkind onderhoudt. Deze schrijfsponsor ontvangt de brieven van je sponsorkind en reageert hierop. Om de 2 jaar ontvang je nog wel een nieuwe foto van je sponsorkind. Wil je graag dat iemand anders het schrijven overneemt, neem dan contact met ons op

Kan ik e-mailen met mijn sponsorkind?

Nee, vanwege veiligheidsoverwegingen kunt je niet rechtstreeks met je sponsorkind e-mailen. Wel kun je online een brief schrijven, welke wij als e-mail doorsturen naar het Compassion-kantoor in het betreffende land. Daar wordt de mail geprint en naar je sponsorkind gestuurd. Hierdoor is je brief veel eerder op de plaats van bestemming.