Ieder mens is gemaakt naar Gods evenbeeld en heeft het recht om in volheid te kunnen leven. Extreme armoede doet mensen tekort, kinderen kunnen zich vaak niet gezond ontwikkelen en de heiligheid van een mensenleven wordt geen recht gedaan. De Bijbel leert ons om onrecht niet aan ons voorbij te laten gaan. God nodigt je uit het onrecht van de ander je eigen te maken. Om naast een kind in armoede te gaan staan en met woorden en daden het statement te maken: ‘Dit is niet zoals God het bedoeld had. Mag ik je helpen om je recht te doen?’

God ziet om naar mensen, door mensen heen. En zo is het ook met een Muskathlon. Natuurlijk weet jij dat je de wereld met een Muskathlon niet compleet verandert. Maar jouw sportieve prestatie is wel een schakeltje in het grote geheel. Ouders, lokale kerken en medewerkers van Compassion staan liefdevol om kinderen heen. Samen zetten zij zich in, zodat kinderen uit dat spoor van armoede komen. Jouw bijdrage maakt dat weer een beetje meer haalbaar.

 

Ga mee op reis

Rwanda

Een muskathleet rent samen met vrolijke kinderen op een zandweg in Rwanda.

12 t/m 20 september 2025

Lees hier waarom we naar Rwanda gaan.

Filipijnen

Aziatische kinderen rennen op het strand.

9 t/m 17 mei 2025

Lees hier waarom we naar de Filipijnen gaan.

 

Uganda

Jongen uit Tanzania rent over de finish tijdens de Muskathlon.

31 januari t/m 8 februari 2025

Lees hier waarom we naar Uganda gaan.

Deze Muskathlon zit vol!

Mozaiek Kenia

3 t/m 11 mei 2024

Lees hier waarom we naar Kenia gaan.

Deze Muskathlon zit vol!

 

Indonesië

Man rent samen met een meisje over de weg tijdens de Muskathlon in Indonesië.

24 oktober t/m 2 november 2024

Lees hier waarom we naar Indonesië gaan.

Deze Muskathlon zit vol!

Kinderen zien jou

We herkennen het allemaal: welke duurzame keuzes maak je? En welke minder duurzame keuzes accepteer je van jezelf? Denk aan: de auto pakken in plaats van de trein, een paar keer per week vlees eten of toch die niet zo duurzaam gefabriceerde broek kopen. Als Compassion worstelen we daarmee. We zetten ons in voor kinderen en hun gezinnen die veelal de dupe zijn van onze westerse, niet duurzame levensstijl. Moet je dan wel gaan vliegen om een Muskathlon te doen?

Wij willen kinderen laten zien dat er mensen zijn die zich inzetten voor hun rechten. Dat we niet alleen geld op een rekening storten, maar dat we moeite voor hen doen. Een Muskathlon doen, kost je wat: tijd, energie en geld. We stappen niet uit een vliegtuig om onszelf sportief te overtreffen en op de borst te slaan. We gaan naar de kinderen en hun gezinnen toe om te laten zien ‘ik doe moeite voor jou, want dat ben jij waard.’

Drie lachende kinderen op een Compassion-project in Tanzania tijdens de Muskathlon.

Sinds 2012…

Icoon inwoners of bevolking

1500

Ruim 1500 deelnemers deden een Muskathlon voor Compassion

Icoon wereldbol.

11

De Muskathlon vond plaats
in 11 landen

Icoon kinderen

10.000

Meer dan 10.000 kinderen vonden een sponsor door de Muskathlon

Fiona en de Muskathlon

Prostitutie was de enige manier om te overleven. Nu heeft ze een vaste baan en kan ze voor haar dochtertje zorgen. Bekijk het bijzondere verhaal van Fiona:

Een jongen uit Tanzania met een shirt van de Muskathlon aan, kijkt in de camera.

Ik ben deelnemer

Kinderen hebben rechten. Extreme armoede ontneemt hen een gezonde ontwikkeling. Om hun verhaal goed te vertellen en hen recht te doen hebben wij een speciale pagina met informatie voor je samengesteld. Hier vind je fondsenwervingstips, foto’s die je kunt gebruiken en tips voor je social media. Ook kun je hier materialen aanvragen, zoals flyers, ons magazine of de biografie van een kind.