Armband met het Griekse woord splagchnizomai, aan te vragen voor deelnemers van de Muskathlon.

Gratis leren armbandje

Als deelnemer van de Muskathlon kun je gratis een leren armbandje bestellen met de tekst ‘Splagchnizomai’. Een Grieks woord dat in onze taal betekent: met innerlijke ontferming bewogen, barmhartig, tot in je binnenste geraakt. In het Engels wordt het woord vertaald met Compassion. Het is een prachtig en diep woord.

In het Youversion leesplan ‘Jezus & Splagchnizomai’ leer je meer over de betekenis én de impact van dit woord bij Jezus en de mensen die Hij tegenkwam.

Contact

Icoon met de hoorn van een telefoon.

Heb je een vraag over de Muskathlon? Bel 055 599 44 22 en vraag naar Team Muskathlon.

Fondsenwerving

 • Kan ik meteen aan de slag?

  Ja! Na aanmelding voor de Muskathlon maakt de 4e Musketier een persoonlijke wervingspagina voor je aan op www.muskathlon.nl. Op deze pagina kunnen jouw vrienden en familie een gift geven. Ook zijn er kinderen zichtbaar voor wie je een sponsor kunt zoeken.

  Via e-mail ontvang je van de 4e Musketier je inloggegevens, zodat je kan zien wie je sponsort.

 • Hoe kan ik het geld (laten) overmaken?

  Dat kan op 2 manieren. Als iemand een gift geeft op jouw persoonlijke wervingspagina op www.muskathlon.nl, dan is de gift meteen te zien op je teller.

  Je kunt ook machtigingsflyers aanvragen. Dat kan hier. Het is slim om deze machtigingsflyers te gebruiken als je bijvoorbeeld een dienst of evenement organiseert. De ingevulde machtigingsflyers kun je opsturen naar de 4e Musketier: Capitool 42, 7521 PL Enschede.

  Het kan tot 3 weken duren voordat de bedragen zijn toegevoegd aan je persoonlijke teller.

 • Tellen kindsponsors ook mee binnen het wervingsdoel van €10.000?

  Ja! Elke kindsponsor die jij werft telt voor €1.000 op je teller. Het is belangrijk dat degene die een kind gaat sponsoren je persoonlijke Muskathlon-code hierbij vermeldt. Zo weten wij dat dit kind voor jouw Muskathlon telt.

  Kindsponsoring kost €37,50 per maand.

 • Hoe kan iemand een kind op mijn naam sponsoren?

  Dat kan op twee manieren: offline en online.

  Offline: Je kunt op deze pagina fysieke informatiepakketjes van kinderen aanvragen. Voor deze kinderen kun je een sponsor zoeken. Gebruik je andere pakketjes, dan is het belangrijk dat jouw persoonlijke Muskathlon-code of Muskathlon + naam erop staat, zodat we weten dat het gesponsorde kind voor jouw Muskathlon telt.

  Online: Iemand in jouw omgeving kan een kind sponsoren via compassion.nl. Het is dan belangrijk dat diegene in het sponsorformulier deze gegevens invult bij stap 1:
  Wat is de aanleiding dat je een kind gaat sponsoren? > Via een Muskathleet
  Naam Muskathleet > Jouw naam

  Als iemand op jouw naam een kind sponsort, kan het drie weken duren voordat het te zien is in het overzicht.

 • Hoe weet ik dat iemand op mijn naam een kind sponsort?

  Als deelnemer heb je een persoonlijke wervingspagina op Muskathlon.nl. Wanneer je inlogt op deze website, met de gegevens die je via mail van de 4e Musketier hebt gekregen, vind je daar een overzicht van jouw sponsoringen. Hier staan zowel de geldbedragen als de gesponsorde kinderen.

  Als iemand op jouw naam een kind sponsort, kan het drie weken duren voordat het te zien is in het overzicht.

Reiszaken

 • Hoe regel ik mijn visum en inentingen?

  De 4e Musketier regelt jouw visum, nadat je je definitief hebt aangemeld voor de Muskathlon.

  Voor deze landen worden verschillende vaccinaties aanbevolen. Deze moet je zelf regelen. Op www.lcr.nl of www.gezondopreis.nl vind je meer informatie over vaccinaties en preventieve maatregelen. Neem voor een concreet en up-to-date advies altijd zelf contact op met de GGD.

 • VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)

  Binnen Compassion vinden we het belangrijk dat kinderen beschermd worden. We vragen daarom van alle deelnemers aan de Muskathlon en Compassion-reizen een Verklaring Omtrent Gedrag. Je VOG is bij ons vier jaar geldig.

  Een aantal maanden voor je Muskathlon ontvang je van ons een digitaal aanvraagformulier waarmee jij je VOG kan aanvragen. Deze kun je met je DigID en een iDeal-betaling zelf afhandelen.

 • Overige reiszaken

  Op de website van de Muskathlon lees je alles over praktische reiszaken, zoals medische behandeling, het vervoeren van je fiets en het reisprogramma.

Voor wie je werft

Met de opbrengst van de Muskathlon helpt Compassion mensen die in extreme armoede leven. Je werft om moeders en baby’s, kinderen en tieners in het land van jouw Muskathlon de kans op een leven zonder armoede te geven.

Lees hier waar jouw ingezamelde geld voor gebruikt wordt

Vraag materialen aan

Doe je mee aan de Muskathlon en wil je materialen aanvragen? Deze zijn gratis. Vul je gegevens in en wat je wilt hebben en wij sturen het op.

Bekijk hier de materialen en vraag ze aan