In 2021 vindt er weer een Muskathlon@home plaats! En je kunt je nog steeds aanmelden! Op 26 juni willen we weer met z’n allen naar buiten gaan om te sporten voor kinderen die leven in extreme armoede. Je kunt zelf je afstand bepalen & financiële doelstelling.
sponsorloop pakket

Organiseer een sponsorloop

Een sponsorloop op school (of in je kerk) is een mooie manier om geld in te zamelen voor jouw Muskathlon. We hebben een pakket ontwikkeld dat je helpt om de sponsorloop te organiseren, je ontvangt o.a. een stappenplan en een checklist. Je hoeft dus niet alles zelf te verzinnen. Bij deze toolkit vind je ook een mogelijkheid om via een website gepersonaliseerde materialen te printen of te bestellen, zoals:

  • Informatieblad voor ouders
  • Posters
  • Kinderquiz
  • Sponsorlijst voor de kinderen
  • Geldmeter om de stand bij te houden
  • Social media items
  • Waardecheque

Een sponsorloop is een mooi middel om kinderen in Nederland te vertellen over de impact die armoede in ontwikkelingslanden heeft én om hen te activeren.

Rondje Compassion

Weet je nog niet waar je gaat lopen op 26 juni, dan nodigen we je uit om die dag (9:00 – 16:00) het speciale rondje van 5 km (of meerdere) rond het Compassion kantoor af te leggen. Als je finisht maken we een foto van je in de Compassion Experience en zorgen we die dag o.a. voor wat leuks voor de kids. Wellicht een leuke mogelijkheid om nog wat vrienden of familie over te halen zich aan te melden voor de Muskathlon@home en een ‘Rondje Compassion’ met je mee te lopen! 


Download het promotie
pakket!

Hoe gaaf is het om samen een Muskathlon@home te doen! Als deelnemer kun je je eigen team formeren en meedoen. Wil jij je vrienden, familie, kring of connectgroep warm maken voor de Muskathlon@home? Download dan de Muskathlon@home promopakket (zip file – ong 185mb). Daarin vind je bijvoorbeeld filmpjes, presentaties, logo’s en een concept tekst voor je nieuwsbrief. Net zo makkelijk! 🙂 


Kenia rent mee!

Wist je dat ze op 26 juni in Kenia ook mee gaan doen met de Muskathlon@home? Susan Rupia, onze collega in Kenia, organiseert met haar kantoor en twee plaatselijke kerken een heus event die zaterdag. Dat wordt een groot feest daar! Het ene project bevindt zich in Mabesheni en de andere Chigutu, beide in de buurt van Mombassa. Susan heeft speciaal voor jou een persoonlijk filmpje opgenomen.

De familie vogel doet ook mee!


Waar doen we het voor?


Samen voor 1000 gesponsorde kinderen

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld. Laten we samen naast de kerken en gezinnen staan en deze kinderen voorzien van extra bescherming en zorg. Kind sponsoring is veel meer dan geld geven: samen dragen we hiermee bij aan een stuk toekomstperspectief, hoop en vertrouwen in het leven van een kind. We laten de gezinnen en kinderen zien dat ze er niet alleen voor staan in deze wereld. Ga jij er met ons voor om tenminste 1000 kinderen van een sponsor te voorzien?

Gezond drinkwater voor kinderen in Kenia

Met de opbrengsten van de Muskathlon@ home willen we twee Compassion projecten in Kenia en de ongeveer 1000 huishoudens die om deze projecten wonen, voorzien van gezond drinkwater. Goed drinkwater voorkomt niet alleen ziekten, maar gaat infecties ook tegen. Zo ook het coronavirus in deze regio. Concreet bouwen we op elk project twee opslagtanks van 100.000 liter. We vernieuwen het dakgootsysteem, de pomp- en leidingwerkzaamheden op de projecten en streven naar 90% vermindering van de jaarlijkse kosten in verband met het verwerven van water dat wordt gebruikt. Daarbij trainen we kerkleiders, projectmedewerkers en sponsorkinderen in algemene sanitaire en hygiënepraktijken, waterbehoud en – beheer. Er is € 40.000,00 euro nodig om deze doelstelling te financieren.

Compassion Noodfonds

Kinderen worden niet snel ziek van COVID-19. Toch worden kinderen in extreme armoede hard getroffen door de gevolgen van het virus: meer ondervoeding, kindermisbruik en een grotere leerachterstand. Als Compassion willen we deze ontwikkeling zoveel mogelijk tegengaan met ons speciale noodfonds. Wil je meer weten over wat wij doen in onze hulp met betrekking tot de impact van COVID-19? Kijk op: compassion.nl/ noodhulp-covid-19

Twijfel je nog of je mee gaat doen aan de Muskathlon@home? Nienke over de positieve impact van jouw keuze: “De Muskathlon@home is een manier om letterlijk in beweging te komen en daarmee al rennend, wandelend of fietsend een zichtbare stem te zijn voor de meest kwetsbaren: kinderen in extreme armoede. We beseffen ons vaak te weinig dat we een schakel kunnen zijn in de strijd tegen armoede. Als jij in beweging komt, kunnen anderen deelnemen door te geven. Die opbrengst zorgt ervoor dat de lokale kerk recht kan doen. Juist dat samenspel maakt het zo krachtig. En dan ben je ook nog lekker gezond bezig, helemaal als je het met vrienden of familie doet. Fysiek en sociaal. Dus de eerste winst krijg je zelf!

Doe ook mee op 26 juni! Ren, fiets of wandel de afstand naar jouw keuze en kom in beweging voor kinderen in Armoede.

Laat je inspireren door Heartbeat!


Op zondag 25 april organiseerden de jongeren van Heartbeat een speciale avond, die helemaal in het teken stond van de Muskathlon@home. Onder andere Eline Bakker, Heartbeat Worship en Tiemen Westerduin droegen bij aan deze gave uitzending, die werd bekeken door een groot aantal jongeren groepen. Een echte ‘must see’!

Kijk de uitzending terug!