Op 29 augustus in 2020 vond de eerste Muskathlon@home in Nederland plaats! Met elkaar is er 188.688,81 euro opgehaald voor het werk van Compassion en maar liefst 60 kinderen hebben een sponsor gekregen!

Dit jaar vindt er weer een Muskathlon@home plaats! Op 26 juni willen we weer met z’n allen naar buiten gaan om te sporten voor kinderen die leven in extreme armoede.

FREEK DOET OOK MEE!

Vertel het je vrienden & familie!

Hoe gaaf is het om samen een Muskathlon@home te doen! Als deelnemer kun je je eigen team formeren en meedoen. Wil jij je vrienden, familie, kring of connectgroep warm maken voor de Muskathlon@home? Download dan de Muskathlon@home presentatie. Dat praat net wat makkelijker! 🙂 


Waar doen het voor?


Samen voor 1000 gesponsorde kinderen

Extreme armoede maakt kinderen kwetsbaar voor misbruik, uitbuiting en geweld. Laten we samen naast de kerken en gezinnen staan en deze kinderen voorzien van extra bescherming en zorg. Kind sponsoring is veel meer dan geld geven: samen dragen we hiermee bij aan een stuk toekomstperspectief, hoop en vertrouwen in het leven van een kind. We laten de gezinnen en kinderen zien dat ze er niet alleen voor staan in deze wereld. Ga jij er met ons voor om tenminste 1000 kinderen van een sponsor te voorzien?

Gezond drinkwater voor kinderen in Kenia

Met de opbrengsten van de Muskathlon@ home willen we twee Compassion projecten in Kenia en de ongeveer 1000 huishoudens die om deze projecten wonen, voorzien van gezond drinkwater. Goed drinkwater voorkomt niet alleen ziekten, maar gaat infecties ook tegen. Zo ook het coronavirus in deze regio. Concreet bouwen we op elk project twee opslagtanks van 100.000 liter. We vernieuwen het dakgootsysteem, de pomp- en leidingwerkzaamheden op de projecten en streven naar 90% vermindering van de jaarlijkse kosten in verband met het verwerven van water dat wordt gebruikt. Daarbij trainen we kerkleiders, projectmedewerkers en begunstigden in algemene sanitaire en hygiënepraktijken, waterbehoud en – beheer. Er is € 40.000,00 euro nodig om deze doelstelling te financieren.

Compassion Noodfonds

Kinderen worden niet snel ziek van COVID-19. Toch worden kinderen in extreme armoede hard getroffen door de gevolgen van het virus: meer ondervoeding, kindermisbruik en een grotere leerachterstand. Als Compassion willen we deze ontwikkeling zoveel mogelijk tegengaan met ons speciale noodfonds. Wil je meer weten over wat wij doen in onze hulp met betrekking tot de impact van COVID-19? Kijk op: compassion.nl/ noodhulp-covid-19

De familie vogel doet ook mee!