De situatie in Tanzania

De regering in Tanzania heeft vanaf 29 april geen gegevens over de verspreiding van COVID-19 meer bekend gemaakt. Daarnaast verloopt het testen erg moeizaam en lijkt het aantal besmettingen in het land toe te nemen. In Dar es Salaam is het risico op besmetting erg groot en alleen toeristen die negatief zijn getest op het virus worden in het land toegelaten. Inmiddels zijn de scholen weer open, na 3 maanden gesloten te zijn geweest. Dit maakt Tanzania het eerste land in oost Afrika dat zijn leerlingen weer naar school laat gaan. Het dragen van een masker is niet meer nodig en mensen hoeven geen afstand meer van elkaar te houden.

 

 

Wat we nu doen in Tanzania

De Compassion-projecten zijn 5 september heropend voor groepsactiviteiten en bijeenkomsten. Deze activiteiten gebeuren in kleine groepen en in shifts en volgens de richtlijnen. Hygiëne kits en handwasfaciliteiten zijn op ieder project aanwezig. Klaslokalen en speeltoestellen worden regelmatig ontsmet. In de afgelopen tijd hebben medewerkers van Compassion Tanzania en partnerkerken zoveel mogelijk kinderen thuis bezocht en telefonisch eenvoudige lessen uit het lesprogramma gegeven. Verder hebben kinderen in groepjes op de projecten sponsorbrieven geschreven. Sinds het begin van de pandemie hebben de personeelsleden 55.603 voedselpakketten en 103.953 hygiënekits onder gezinnen kunnen verdelen en 15.915 personen medische hulp kunnen bieden.

Update 5 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
De Compassion-projecten zijn weer open in Tanzania. Medewerkers geven lessen en trainingen aan de sponsorkinderen, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Tanzania. Nu de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Blijf gerust je sponsorkind bemoedigen met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Tanzania