Waarom werken we in Tanzania

Tanzania is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij de toeristen vooral bekend vanwege de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld.

Ongeveer twintig procent van de bevolking van Tanzania moet zien rond te komen van minder dan één euro per dag. Daarnaast heeft het land veel te kampen met extreme droogte en hevige overstromingen. Hierdoor gaan oogsten vaak verloren en heeft dit een voedseltekort tot gevolg. Ook hiv/aids speelt een rol in de armoede. Bijna negen procent van de bevolking is geïnfecteerd met het dodelijke virus.


 

Tanzania

Nederland

Populatie

55,4 miljoen

17 miljoen

Levensverwachting

Mannen: 61
Vrouwen: 64

Mannen: 79
Vrouwen: 83

Kindersterfte onder 5 jaar

38,7 / 1.000

3,6 / 1.000

Aantal mensen met HIV/aids

1.500.000

23.100

Mensen met beschikking over gezuiverd drinkwater

55,6%

100%

Mensen met beschikking over behoorlijk sanitair

15,6%

97,7%

Analfabetisme

Mannen: 16,8%
Vrouwen: 26,9%

Totaal: 1,5%

Mensen die van minder dan $1,90 per dag moeten leven

22,8%

-

Wat doen we in Tanzania

Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Momenteel nemen er 99.199 kinderen deel aan projecten. Compassion heeft er 477 projecten. 

In Tanzania is het onderwijs gedeeltelijk gratis. De sponsorkinderen gaan dus naar een lokale school. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen. 

Op de dagen dat de kinderen op het project zijn, krijgen ze een voedzame maaltijd, zoals: thee met melk, eieren, brood, rijst, bonen, vlees en fruit. Ondervoede kinderen krijgen aanvullend voedsel.

Ouders kunnen deelnemen aan diverse trainingen over gezondheid, hulp bij het starten van een eigen onderneming en twee keer per jaar een hiv/aids-training.
Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals: muziek, sport, kunst, naailes, kampen en het helpen van zieken en ouderen in de gemeenschap.

Compassion in Tanzania in tijden van COVID-19
Wil je meer weten over hoe Compassion werkt in Tanzania in tijden van COVID-19? Lees meer op de extra pagina. 

"Ik ben getuige van wat sponsoring doet in het leven van onze kinderen. Kinderen voelen zich verzorgd en geliefd omdat ze een veilige plek hebben om naar toe te gaan, ze hebben mensen die luisteren en ze beschermen."

- Agnes Hotay, directeur Compassion Tanzania.

Lees hier de hele brief die Agnes Hotay schreef aan sponsors van een kind in Tanzania.

Sponsor een kind in Tanzania