De situatie in Nicaragua

Het ministerie van Volksgezondheid van Nicaragua rapporteerde een neerwaartse curve van nieuwe COVID-19-besmettingen. Begin 4 november werden 5.514 besmettingen en 156 gerelateerde sterfgevallen gerapporteerd. Onafhankelijke gezondheidsorganisaties schatten het aantal gevallen echter veel hoger. Ziekenhuizen zijn naar verluidt onderbezet en hebben moeite om de pandemie het hoofd te bieden. Er is ook een toenemende mate van ondervoeding in het hele land. Nicaragua heeft officieel geen binnenlandse reisbeperkingen of nationaal quarantainebeleid opgelegd. Bovendien landde de orkaan Eta op 3 november in Nicaragua die overstromingen en verwoestende winden veroorzaakte.

Wat we nu doen in Nicaragua

De Compassion-projecten geven geen lessen en de groepsactiviteiten zijn opgeschort, maar projectmedewerkers zijn al wel bezig met plannen maken voor een heropening. Sinds de start van de pandemie hebben partnerkerken 150.501 voedselpakketten en 79.530 hygiënekits uitgedeeld aan sponsorkinderen en hun families en 2.299 mensen medische ondersteuning geboden. Een aantal partnerkerken hebben online diensten verzorgd en projectmedewerkers hebben via de telefoon contact met de sponsorkinderen. Docenten komen regelmatig langs bij de kinderen en sturen hen bemoedigende berichten.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Nicaragua gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Nicaragua. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Nicaragua