Met kerst vieren we de komst van Jezus naar deze wereld. Of een kind nu in Mexico, Thailand of Kenia woont: dit hoopvolle feest wordt op alle projecten wereldwijd gevierd. Er is een kerstviering en alle kinderen krijgen een cadeau. In de aanloop naar kerst, komen er op de projecten daarnaast kaarten en brieven binnen van over de hele wereld.

Gezien en speciaal

Zo ook op een van de Indonesische eilanden, Sulawesi. ‘’Ik vind het heel leuk om een kerstkaart te krijgen,’’ vertelt de vijfjarige Sheva. Omdat hij zelf nog niet kan lezen en schrijven, leest zijn moeder, Valentine, hem de brieven voor. ‘’Wanneer ik een brief voorlees, is Sheva altijd nieuwsgierig en stelt hij veel vragen aan zijn sponsor. Die stel ik dan terug in de volgende brief.’’ De brieven en kaarten zijn niet alleen een bemoediging voor Sheva, maar ook voor de rest van de familie. ‘’Tijdens de pandemie was het erg lastig voor ons,’’ vertelt Valentine. ‘’Ik werd zo geraakt toen we met kerst een brief kregen, waarin Sheva’s sponsor vertelde dat ze voor ons bad.’’

‘’Wanneer een kind op het project met kerst een brief krijgt, is dat niet alleen bijzonder voor het kind, maar vaak ook voor zijn of haar familie,’’ beaamt projectdirecteur Indra. ‘’Ze voelen zich gezien en speciaal.’’

Sheva uit Indonesië met zijn kerstkaart.
Sheva met zijn kerstkaart. – Fotojournalist Vera Aurima uit Indonesië.

Een belangrijke boodschap

Voor veel kinderen betekent het feit dat iemand aan hen denkt veel voor hun zelfbeeld. Met een brief of kaart zeg je vaak zoveel meer dan je zelf denkt. Je geeft een kind een belangrijke boodschap mee: ik denk aan jou. Je bent waardevol. Iets wat een kind in kwetsbare omstandigheden niet vaak hoort.

Kerst lijkt nog ver weg, maar jouw kerstkaart of -brief legt een hele reis af naar een project. Omdat de post met kerst drukker is dan normaal, vragen we je daarom nu al om een kaart te sturen. Lokale Compassion-medewerkers doen hun best om jouw kerstboodschap op tijd te bezorgen. Ben je nog op zoek naar inspiratie? In deze blog geven we je 5 schrijftips.

Ook dit jaar kun je weer kiezen uit verschillende ontwerpen in MyCompassion. Voeg je eigen foto toe of kies een mooie Bijbeltekst. Heb je meer woorden nodig? Kies dan voor het kerstbriefpapier. Er is altijd een passend ontwerp voor het kind dat jij sponsort.