De situatie in Bolivia

Bolivia heeft sinds 4 november meer dan 142.000 COVID-19-besmettingen en 8.751 doden gemeld. Op openbare plaatsen moeten gezichtsmaskers worden gedragen, maatregelen voor sociale distancing zijn opgelegd en grote openbare evenementen worden opgeschort. In sommige gebieden is er een avondklok van 12.00 uur tot 05.00 uur. Scholen blijven gesloten, wat betekent dat ongeveer 2 miljoen studenten pas, naar verwachting, in maart 2021 online of live lessen kunnen volgen.. Alle land-, rivier- en meergrenzen blijven gesloten. Hoewel de luchtgrenzen open zijn.

Wat we nu doen in Bolivia

Alle Compassion-projecten zijn gesloten voor groepsactiviteiten. De overheid heeft toestemming gegeven om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te helpen. Hierdoor hebben een aantal partnerkerken voedselpakketten en hygiënekits kunnen verstrekken aan kinderen en hun families. Sinds de start van de crisis zijn er rond de 513.406 voedselpakketten en ruim 242.4583 hygiënekits uitgedeeld aan de gezinnen en is er aan 7.830mensen medische ondersteuning geboden.

Medewerkers nemen ook telefonisch contact op met gezinnen om geestelijke en emotionele steun te bieden. Compassion Bolivia heeft teams van artsen en psychologen ingezet om partnerkerken te ondersteunen en heeft trainingen gegeven om kerken te helpen hun activiteiten veilig te hervatten.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassionprojecten in Bolivia gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment is er vertraging in de bezorging van brieven bij de kinderen in Bolivia. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Bolivia