Trend op social media als lesopdracht voor sponsorkinderen

Je hebt ze misschien al voorbij zien komen. Op social media als Instagram, TikTok en Facebook is het namaken van oude familiefoto’s op dit moment een grote trend. Het project in Bolivia maakte gebruik van deze trend om les te geven over het belang en waarde van familie. De sponsorkinderen kregen de opdracht om oude foto’s na te maken met als resultaat, prachtige familiefoto’s:


Compassion steunt families

Door middel van kindsponsoring ondersteunt Compassion families. Juist in deze tijd die in het teken staat van COVID-19 is de band met de families nog groter geworden. Compassion medewerkers gaan zoveel mogelijk door met 1-op-1 begeleiding in de vorm van huisbezoeken zolang dat kan en mag. Ze geven voorlichting over goede hygiëne en voorzien families van voedselpakketten. Ook is er extra aandacht voor de meest kwetsbare kinderen, die in een onveilige buurt wonen of te maken hebben met huiselijk geweld en misbruik. Ze worden zo goed als het ook in deze situatie mogelijk is, gemonitord en geholpen. Veel ouders zijn op dit moment hun werk kwijt en hebben nog meer zorgen om hun inkomen. Dit brengt veel stress met zich mee. Als het niet mogelijk is om op huisbezoek te gaan is er zoveel mogelijk contact met het sponsorkind via de telefoon. Een opdracht als het maken van oude familiefoto’s is een leuke manier om gezinnen dichter bij elkaar te brengen in een stressvolle tijd.

Jij kunt ook meedoen

Ook jij kunt deze opdracht samen met je familie te doen. We zijn benieuwd naar jullie creaties! Laat een berichtje met jullie mooiste foto achter op een van onze social media kanalen.