Van 12-16 september was de actieweek van Compassion met Groot Nieuws Radio: samen met medewerkers van Compassion wereldwijd, sponsors en ambassadeurs was de radiozender een week lang ‘On the Move’. We reisden door Nederland met onze grote gele bus en vormden met elkaar een stem voor kinderen in extreme armoede. In de actieweek hadden we specifieke aandacht voor het thema ‘voeding’.

De verhalen op Groot Nieuws Radio raakten veel luisteraars. Veel kinderen vonden in de actieweek een sponsor. Ook nu nog kun je een kind in armoede steunen en sponsor worden!

Miljoenen kinderen groeien op in armoede. Hun recht om zich te ontwikkelen op alle gebieden van hun leven wordt hen ontnomen. Zicht op een hoopvolle toekomst hebben ze vaak niet. De pandemie, klimaatveranderingen en een wereldwijde voedselcrisis maken hen nog kwetsbaarder dan ze al waren. Dat leed lijkt niet te overzien. Toch kun jij concreet iets doen. Jij kunt één kind steunen en hem of haar de kans bieden om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Luister live naar Groot Nieuws Radio

Flora samen met haar familie
“Mijn ontbijt is een kop thee”

Flora (13) woont in Kenia en groeit op in armoede. De ergste honger stilt ze met een kop sterke thee, iets anders is er niet. Haar moeder klopte aan bij Compassion en het gezin krijgt nu concrete hulp. “De komende maanden kan ik mijn kinderen te eten geven. Ik ben zo dankbaar! Dit is een zegen van God voor ons gezin.”

Kom in actie


Wilfred Hardeman


“De situatie voor kinderen in armoede lijkt soms zo hopeloos. Niet alleen hebben ze weinig om van te leven, ook heerst er veel onveiligheid. Kinderen moeten zwaar werk doen of zijn niet veilig in hun eigen huis. Dat raakt me hard en diep. Daarom komt Groot Nieuws Radio in actie voor deze kinderen.” 

Wilfred Hardeman, directeur Groot Nieuws Radio



“In Malawi zag ik met eigen ogen wat armoede doet met een kind. Zonder volwaardige voeding worden kinderen sneller ziek. Gezonde voeding is essentieel voor ieder kind. Zonder goede voeding kun je je niet gezond ontwikkelen, laat staan dat je geconcentreerd onderwijs kunt volgen. Als je een kind sponsort, dan investeer je in onderwijs, voeding en gezondheidszorg voor een kind in armoede.” 

Nienke Westerbeek, directeur Compassion Nederland

Lees/luister de leesplannen ‘On the Move’

Steun een kind in armoede, word sponsor!