Artiestenoverzicht


Maak kennis met onze Compassion-artiesten. Artiesten en entertainers die zich vol passie inzetten voor gerechtigheid en armoede. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. We helpen je graag bij het vinden van een artiest die past bij jouw wensen. Je kunt vrijblijvend informatie aanvragen of een artiestenaanvraag invullen. In beide gevallen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.


Ben jij muskathleet en wil je een artiest uitnodigen? Neem rechtstreeks contact op met de desbetreffende artiest via hun website.

LEV


LEV is een Nederlandse aanbiddingsband, genoemd naar het Hebreeuwse woord voor hart. Als groep willen ze niet alleen hart, maar ook handen geven aan het geloof. Vanaf dit jaar gaat LEV de kerk in met de themadienst ‘handen gevouwen, handen uit de mouwen’. In deze dienst zingt LEV met en voor de gemeente en komt er een spreker vanuit Compassion mee.

Jafeth & Sifra


Jafeth en Sifra delen hun passie voor muziek. Het mooie vinden ze dat je met muziek dingen duidelijk kan maken, die met woorden niet te omschrijven zijn. Beide zijn onderdeel van de band InSalvation en beheren JES music. Als stel treden ze op bij bruiloften en tijdens jeugd-, gezins- en kerkdiensten. Als ambassadeurs van Compassion zetten ze zich in voor het thema Armoede en Gerechtigheid.

Freestyler Josh


Joshua Agteres is freestyler, oftewel een balkunstenaar. Hiervoor reist hij de hele wereld over. Als entertainer treedt hij op bij diverse evenementen, geeft hij clinics en spreekt hij tijdens jeugddiensten. In zijn werk kan hij zijn hart voor kinderen kwijt. Joshua: “Het mooie van het werk van Compassion is dat het kind centraal staat.”
 

Peter & Carin


Voor Peter en Carin is Jozua 1:9: “Ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen,” een belangrijke tekst. God dienen doen ze onder andere als aanbiddingsleiders, door het geven van concerten en als ambassadeur van Compassion. Peter en Carin: "Wij willen dat gerechtigheid doorklinkt in alles dat we doen en een stem zijn voor kinderen in nood. Via zowel onze muziek als trainingen."

Reni & Elisa


Reni en Elisa maken al van jongs af aan samen muziek. Ze hopen met hun muziek Gods liefde uit te kunnen dragen aan anderen. God is voor hun een liefdevolle Vader, ook voor zijn kinderen die te maken hebben met armoede en ongerechtigheid. Reni & Elisa: “In de Compassion-projecten hoort ieder kind over Jezus, en krijgt het de kans om uit armoede te ontsnappen. Ieder kind verdient zo'n kans." Reni en Elisa treden regelmatig met verschillende lokale gospelkoren op tijdens de ‘met open armen’ tour. Ze komen graag optreden bij jou in de kerk.

Heartbeat Worship


Heartbeat Worship is onderdeel van Heartbeat Nederland. De band is een plek voor muzikale jongeren om hun talent te ontwikkelen en te groeien in worship. Onder leiding van Rutger en Athalja verzorgt de band diensten en treden ze op tijdens evenementen. Zo trad de band begin 2018 op voor 7000 jongeren optreden tijdens de pinksterconferentie. De band speelt eigen geschreven nummers en andere bekende worship-songs. In september 2018 bracht de band haar eerste album ‘Jezus ons hart’ uit.

Gilbert & Sharon


Als echtpaar zijn Gilbert & Sharon oprichters en voorgangers van re:connect Haarlem. Gilbert is daarnaast actief als muzikant en spreker. Sharon is bekend van haar winst van X-factor in 2007 en werkt nu als vocal coach en zangeres. Samen verzorgen ze optredens of werken mee aan kerkdiensten voor Compassion. Gilbert: "Armoede houdt mensen generaties lang in de greep. Totdat er iemand opstaat, zo’n kind uit de ketting rukt en zegt: tot hier en niet verder. Samen met Compassion doen we dat."

Damascus


Zangeres Eline Edens en rappers Martee, Frenzy en MaddoC vormen samen de band Damascus. Hun eigen geschreven nummers met prikkelende teksten zijn geschikt voor een breed publiek. Als ambassadeurs van Compassion zetten ze zich in voor gerechtigheid. Het nummer ‘Wie ziet mij’ zegt: "Liefde bieden tegenover woede en haat is de enige remedie. En meteen het evangelie”. Damascus is onder andere te boeken voor een geheel verzorgde theaterdienst.

Nathalie Booij


Zangeres Nathalie reist samen met haar man en gitarist het hele land door, om te zingen en verhalen te delen in de kerken. Door middel van muziek probeert Nathalie te delen wat haar bezighoudt: haar geloof in God. Nathalie komt graag met een spreker naar jouw kerk toe met een themadienst rondom het thema gerechtigheid.

Rutger & Athalja


Rutger en Athalja brengen hun eigen muziek uit. Als medeoprichters van Worship Ground Ministries trainen en rusten ze mensen toe op het gebied van lofprijs en aanbidding. Ook zijn ze actief als bandleiders van Heartbeat Worship. In alles wat ze doen willen ze God eren als Vader en Koning.

Gerald & Nelinda


Gerald Troost is een Nederlandse gospelmuzikant. Hij treedt op samen met zijn band, maar ook in kleinere settingen. Nelinda is aanbiddingsleider in haar gemeente Mozaiek 0318 en zingt ze samen met Gerald in hun band. Ook als duo verlenen ze vaak hun medewerking bij kerkdiensten.  

Elvis E. & Friends


Elvis E. groeide op in Nigeria. In zijn kinderjaren komt hij er, aangespoord door de kerk, achter dat hij een groot muzikaal talent heeft. Sinds 2004 woont hij in Nederland en mag hij zijn talent laten horen, niet alleen in Nederland, maar ook andere Europese landen. Wil jij een te gek (black-gospel) feestje in jouw kerk? Nodig Elvis E. dan snel uit!

InSalvation


InSalvation is een Nederlandse worship band met 3 pijlers: worship, equipping & justice. Ze treden op bij verschillende Nederlandse events en op events buiten de Nederlandse grens. Afgelopen jaar gaven ze met de NEON-tour concerten op 15 plekken in Nederland. Insalvation: “Wanneer we Jezus volgen kunnen we onze ogen niet sluiten voor de ongerechtigheid in de wereld.”

Je bent een parel


Kindertheater Je bent een Parel vertelt kinderen de verhalen uit de bijbel beleven. Voor Compassion ontwikkelde ze speciaal de voorstelling ‘Lieve Soraida’. Op een laagdrempelige manier wordt verteld over: je naaste lief hebben. De voorstelling is het meest geschikt voor een gezinsdienst.

Matthijn Buwalda


Matthijn is een Nederlandse zanger en liedschrijver. Met zijn liedjes vertelt hij het verhaal van normale mensen vanuit het perspectief van Gods verhaal. Matthijn: “Een van de grootste gevolgen van armoede is dat mensen worstelen met het idee dat ze waardeloos zijn. Samen met Compassion wil ik daar iets aan doen." Neem voor de mogelijkheden en voorwaarden van een optreden van Matthijn contact met ons op. 

Dwight Dissels


Dwight Dissels ontdekte zijn passie voor muziek door zijn geloof in Jezus. In 2017 brak Dwight door in The Voice of Holland, waarna hij onder andere te horen was bij RTL Late Night. Toch maakt Dwight het liefste muziek dat dicht bij zijn hart ligt: gospelmuziek. Hij gebruikt niet alleen zijn stem, maar geeft als Compassion-artiest ook een stem aan kwetsbare jongeren en kinderen. Neem voor de mogelijkheden en voorwaarden van een optreden van Dwight contact met ons op. 

Jildou Bakker


Jildou (Silke) Bakker is een singer-songwriter uit Friesland. Haar (luister)liedjes zijn geïnspireerd op de verhalen die ze om zich heen hoort en ziet en hoe God daar een rol in speelt. Persoonlijk, divers, toegankelijk en eerlijk, dat kenmerkt Jildou als singer-songwriter. "Ik wil mensen graag aan het denken zetten met liedjes die over het leven gaan. De realiteit van armoede en kwetsbaarheid maakt hier deel van uit. Met Compassion wil ik mij inzetten voor naastenliefde."

Higher Level


Higher Level is een gospelkoor dat bestaat uit een groep enthousiaste mensen met een passie voor God en zingen, afkomstig uit de omgeving van Kampen. Het koor wordt geleid door Ria van Dijkhorst. Higher Level zingt een gevarieerd repertoire binnen het gospelgenre: van prachtige ballads tot stevige black gospelnummers. Higher Level staat niet alleen voor het zingen op en streven naar een hoger niveau, maar vooral dat zij mogen zingen over dat ene Hoge Niveau: De Heer, onze Vader, Zijn Zoon en de Heilige Geest. 

Internationale artiesten

Ook buiten de Nederlandse grenzen zijn er artiesten die zich vol passie inzetten voor gerechtigheid en armoede. Samen zijn we onderdeel van de wereldwijde beweging tegen armoede.

forKING&COUNTRY


"In El Salvador hebben we met eigen ogen gezien wat het met een kind doet om in armoede op te groeien. Om in een hutje te wonen zonder stroom of stromend water. Wij kunnen wat doen. Samen met jou."

Casting Crowns


Zanger Mark Hall van Casting Crowns: "We zijn niet gezegend om te hebben, maar we zijn gezegend om te geven".

Hillsong United


"We hopen op een generatie van mensen die zich willen inzetten voor de verlorenen en mensen in nood, zowel dichtbij als ver weg."

LZ7


“Wereldwijd worden kinderen getroffen door onrecht en armoede. Samen met Jezus wil ik naast deze kinderen staan en hen liefde geven.”