Het verhaal van Marlon uit Ecuador

Het was Oudjaarsavond. In heel Ecuador gingen mensen de straat op om vreugdevuren aan te steken. Maar het feest veranderde voor de negenjarige Marlon al snel in een nachtmerrie. Een paar kinderen gooide benzine op het vuur en Marlon vatte vlam. Zijn gezicht, borst en armen waren verbrand. Een medewerker van het Compassion-project haastte zich met Marlon naar het ziekenhuis: “Ze bleven maar tegen me praten, zodat ik niet in slaap viel en zou overlijden,” vertelt Marlon rustig. “Ik was ook bang om dood te gaan, maar ik wist dat er voor me werd gebeden.”

Zes maanden lag Marlon op de Intensive Care. Hij werd alleen bezocht door de Compassion-voorganger en de projectdirecteur. Marlons ouders wilden niets meer met hem te maken hebben na het ongeluk en lieten hem voor dood achter in het ziekenhuis.

De kosten voor het ziekenhuis rezen de pan uit. De zorg, de operaties, cosmetische chirurgie, medicijnen en speciale kleding kwamen in totaal uit op 20.000 euro.

Vanuit het fonds Medische zorg & Voeding werd drieduizend euro betaald. De rest van de kosten werd betaald vanuit een anonieme gift aan het ziekenhuis. Daarna mocht Marlon naar ‘huis’. Dit was het volgende obstakel, want hij was niet meer welkom bij zijn ouders. Compassion sprak met Marlons tante en zij wilde de intensieve zorg op zich nemen: zes keer per dag massages geven en Marlon vier tot vijf keer per week naar het ziekenhuis brengen. Door dit alles kan zij niet meer werken. Compassion helpt hen nu in hun levensonderhoud.

Marlon kan gelukkig weer naar school en kreeg een warm welkom van zijn vrienden op het project. Ondertussen is Marlon twaalf jaar en heeft een duidelijke droom voor de toekomst: “Ik wil een brandweerman worden! Als ik kinderen zie spelen met vuur, wil ik hen helpen en redden zodat zij niet verbranden zoals ik.”Elke maand ondergaat Marlon huidherstellende operaties en dit zal doorgaan tot hij is uitgegroeid. Ook deze kosten worden vergoed door het fonds Medische Zorg & Voeding.