Thailand

Sirinard is 7 jaar oud en haar bijnaam is Honey. Ze gaat naar school in een dorpje op 30 kilometer afstand van waar ze woont. Haar moeder is lerares op deze school. Wanneer ze niet naar school gaat, speelt ze graag samen met haar vriendinnen. Sirinard gaat naar het Compassion-project in haar dorp. Toen we haar vroegen wat haar favoriete kerstcadeau was, hoefde ze niet lang na te denken: “Mijn deken. Het is in mijn favoriete kleur en hij is zo zacht. Ik zal hem altijd bewaren!” 

Veel kinderen die wonen in de afgelegen gebieden van Thailand, hebben geen beddengoed dat ze warm houdt in de nacht. Daarom kregen Sirinard en haar vriendinnen uit het dorp warme dekens, dekbedden en tenten cadeau voor Kerst.

Brazilië

7 jaar geleden kreeg de 13-jarige Ana Luiza deze pop cadeau. Toen we haar vroegen waarom dit haar lievelingscadeau was zei ze: “Ik hou van deze pop. Ondertussen heb ik ook andere cadeaus gekregen, maar deze pop is speciaal omdat het de eerste was die ik kreeg.”

Ook voor kinderen in armoede is het ontzettend belangrijk om te spelen. Spel is cruciaal voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van ieder kind. Het speelgoed dat de kinderen krijgen op de projecten kan het eerste speelgoed zijn dat ze in hun leven hebben gezien. Dit vergeten ze nooit meer. 

Colombia

In Colombia is het traditie om op kerstavond de cadeaus te geven. Deze jongen laat met trots zien wat hij gekregen heeft. De volgende dag, op kerstdag, zal hij zijn nieuw gekregen schoenen aantrekken. 

Kleding is een van de meest gegeven cadeaus door Compassion. Het is niet alleen dagelijks nodig, het brengt ook een lach op het gezicht van de kinderen die de kleding met trots dragen.

Een vreugdevolle Kerst

Wil jij ook een kind in armoede laten stralen? Geef dan een gift aan het Kerstfonds. Uit dat fonds krijgen alle kinderen in de Compassion-projecten een mooi cadeau. Zo zorgen we samen voor een vreugdevolle Kerst voor 2 miljoen kinderen wereldwijd.

Als je een kind in een Compassion-project sponsort, dan kun je naast een cadeau geven ook een kerstkaart sturen. Dat kan hier.