Help moeders en baby's in Rwanda aan een gezonde start!


Binnenkort wordt er in een Compassion-project in Vunga, Rwanda, een Moeder- en babyprogramma geopend. Dit is een plek voor (aanstaande) moeders waar zij en hun kind hulp krijgen en zo een goede start kunnen maken. Samen met alle deelnemers van de vrouwenreis naar Rwanda, willen we geld ophalen waarmee dit programma haar deuren kan openen de kosten voor de eerste twee jaar gedekt zijn.

Vunga ligt in het Noorden van Rwanda. Het gebied is arm. Er wonen veel mensen en voedsel is schaars. De grootste reden hiervoor is dat landbouw erg moeilijk is, omdat het een bergachtig gebied is.

In het Moeder- en babyprogramma krijgen zwangere vrouwen begeleiding tijdens de zwangerschap. Ze krijgen verloskundige hulp bij de bevalling en als de baby er is, wordt er voorzien in de middelen die er nodig zijn voor een gezonde start. Wanneer het kindje 1 jaar oud is, wordt het opgenomen in het Compassion-project. Daarnaast krijgen moeders de mogelijkheid om een vak te leren zodat ze kunnen gaan werken en een inkomen kunnen genereren.

Doneer nu

Het streefbedrag dat we op willen halen is: € 36.000,-

Mocht je zelf geld willen overmaken dan kan dit op rekeningnummer:
NL91 INGB 0000 003232
t.n.v. Compassion o.v.v. STMTRW.Sponsor een kind

Naast giften overmaken, is het ook mogelijk om een kind te gaan sponsoren uit een van de projecten die we bezoeken. Met elkaar hopen we voor in ieder geval 36 kinderen een sponsor te vinden. Deelnemers zijn in de gelegenheid deze kinderen ook te ontmoeten. Wil jij hier meer over weten of heb je interesse? Stuur ons even een mail: field-experience@compassion.nl.

Het Moeder- en babyprogramma redt levens

Dit programma brengt het verschil tussen leven en dood voor (zwangere) moeders en baby's. Cindy wordt op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor kiest om geen abortus te plegen. Bekijk hoe het Moeder- en babyprogramma haar en het leven van haar dochter een nieuwe toekomst biedt.

Deel deze video via: