Koop een koe en help moeders in Rwanda


De deelnemers van de vrouwenreis hebben geld opgehaald om moeders en baby's in Rwanda een gezonde start te geven. Met de € 36.000 die is opgehaald, wordt er in Vunga een Moeder- en babyprogramma geopend en zijn de kosten voor de eerste twee jaar gedekt. Daar zijn we dankbaar voor!

Tijdens de reis is er een nieuw plan ontstaan om deze moeders te helpen aan inkomen op lange termijn. We willen met elkaar nog meer geld ophalen zodat er een stuk grond kan worden gekocht om koeien op te laten lopen en om voedsel op te verbouwen. De melk van de koeien en de kalfjes die geboren worden, kunnen worden verkocht. Ook kan het voedsel dat wordt verbouwd voor extra inkomsten zorgen.

Een mooi plan waarmee de vrouwen samen inkomsten kunnen generen en zich wellicht op termijn zelfs een eigen stukje grond met vee kunnen veroorloven. Zo kunnen ze in de toekomst zelf voorzien voor hun eigen gezin.

Update: het bedrag is opgehaald!


Om dit plan te realiseren hadden we € 20.000 nodig. Dit zijn 40 koeien a € 500 (hiervoor kopen we een koe met een stukje grond om van te eten). We hebben het gehaald! Bedankt dat jij hebt geholpen dit project mogelijk te maken!

 

Geef een gift
Geef een gift

Een bedrag geven kan nog steeds. Alles wat extra is, kan het project goed gebruiken.

Kies een bedrag