Waarom we uitbreiden

Wereldwijd leven ruim 700 miljoen mensen in extreme armoede, blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties. De helft van hen is jonger dan 18 jaar. Deze kinderen en jongeren hebben vaak dagelijks een tekort aan gezonde voeding en schoon drinkwater. Ook toegang tot gezondheidszorg en onderwijs is voor hen niet vanzelfsprekend. Zij zijn eerder slachtoffer van misbruik, uitbuiting en geweld dan kinderen in rijkere landen. Dat is onrechtvaardig, want deze kinderen verdienen een kans op een gezonde ontwikkeling. Als Compassion willen wij, samen met de kerk wereldwijd, Gods liefde omzetten in actie en deze kinderen steunen. 

Icoon met drie poppetjes om bevolkingsaantal weer te geven.

1 op de 6

kinderen leeft in extreme armoede

Icoon van een kind onder 5 jaar.

14.000 kinderen

sterven dagelijks voor hun 5e levensjaar

Waarom Malawi en Myanmar

Na 28 jaar is Compassion opnieuw aanwezig in Myanmar. We werkten hier al tot 1994 en hebben toen sterke relaties met lokale kerken opgebouwd. Dit helpt ons om ons werk nu weer op te pakken. In Malawi – een van de armste landen ter wereld – starten we vanaf 2022 met ons werk. Het land staat op positie 174 van 189 landen in de Human Development Index, die gebaseerd is op de levensverwachting, inkomens en educatie in een land. We willen werken in landen zoals Malawi, omdat ons programma het meest effectief is waar de armoede het grootst is. 

Malawi

Vlag van Malawi

60% van de kinderen  
leeft in armoede 

2 miljoen kinderen  
zijn betrokken in kinderarbeid 

46% van de meisjes 
trouwt voordat zij 18 jaar zijn 

37% van de kinderen 
heeft een ontwikkelingsachterstand 
door ondervoeding 

3 op de 10 kinderen 
gaan nooit naar school 

3% van de baby’s 
sterft voor hun 1e levensjaar

Myanmar

50% van de kinderen 
leeft in armoede 

4 miljoen kinderen  
hebben geen toegang tot 
goede sanitaire voorzieningen 

33% van de kinderen 
heeft een ontwikkelingsachterstand 
door ondervoeding 

6 op de 10 kinderen 
maken hun opleiding niet af 
nadat ze gestart zijn 

3,5% van de baby’s 
sterft voor hun 1e levensjaar 

Samenwerken met lokale kerken

Afrikaanse moeder met baby wandelt door akkers

Bij het starten van projecten in landen zoals Malawi en Myanmar, kijken we of de situatie stabiel genoeg is om een langdurige samenwerking aan te gaan. In de regio’s waar veel armoede is, gaan we op zoek naar lokale kerken met een visie voor kinderen in armoede. Met deze kerken gaan we voor minimaal 20 jaar een partnerschap aan, zodat we samen kinderen kunnen steunen in hun hele ontwikkeling van baby tot jongvolwassene. 
 
Op dit moment reiken kerken in Malawi en Myanmar uit naar gezinnen in de omgeving. Na een periode van voorbereiding, starten ze met de eerste projecten voor kinderen en met een moeder- en babyprogramma

De start van Compassion in Malawi

In deze video vertellen nationaal directeur Joel Macharia en pastor Atley Vumbwe over de start van het werk van Compassion in Malawi.

Dit kun jij doen

We zijn dankbaar dat de opstartfase van Compassion-projecten in Malawi en Myanmar gefinancierd is. Op dit moment kun jij helpen door mee te bidden voor het contact met onze kerkpartners. Bid ook voor de lokale medewerkers die kinderen uitnodigen om deel te nemen aan de projecten. In de toekomst kun je ook een kind sponsoren in Malawi of Myanmar, of bijdragen aan fondsenwerving voor extra hulp.