De situatie in Mexico

Mexico staat op nummer 4 als land met het hoogst aantal doden, waarschijnlijk rond 139.000 mensen van wie een groot percentage werkzaam was in de medische sector. En 15% van de besmettingen bevindt zich onder medisch personeel. Het grootstedelijke gebied van Mexico-Stad blijft het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in het land. Het aantal COVID-19-patiënten in stadsziekenhuizen steeg op 5 november tot 2.910, een stijging van 12,6% ten opzichte van de voorgaande maand. De staten Chihuahua en Jalisco zijn onderworpen aan maximale beperkingen vanwege het toegenomen aantal gevallen en sterfgevallen daar. De pandemie heeft de economie zwaar getroffen en deze in de diepste recessie geduwd sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. De Mexico-U.S. grens blijft tot 21 november gesloten voor niet-essentiële reizen. Beperkingen op het avondklok variëren per regio.

Wat we nu doen in Mexico

Alle Compassion-projecten hebben de groepsactiviteiten zoals lessen opgeschort, maar ongeveer 82% van hen bieden online lessen aan. Sommige docenten hebben lessen kunnen opnemen die ze naar kinderen sturen, zodat ze thuis kunnen leren. Partnerkerken hebben tot nu toe 224.354 voedselpakketten en 124.897 hygiënekits uitgedeeld aan kwetsbare sponsorkinderen en hun families. Er is medische hulp geboden aan 7.117personen. Een aantal leraren hebben lessen opgenomen en deze worden onder de kinderen verspreid, zodat ze thuis verder kunnen leren. 

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Mexico gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Mexico. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Mexico