De situatie in Ecuador

Ecuador heeft 171.000 COVID-19 besmettingen en meer dan 12.700 doden bevestigd, met het epicentrum van het virus in Quito. Het testen blijft echter uiterst beperkt en het aantal doden wijst erop dat het aantal positieve besmettingen hoger is dan gerapporteerd. De handel, industrie, toerisme, transport en gezondheidssector in Ecuador zijn zwaar getroffen door de economische vertraging en deskundigen zijn van mening dat een toename van het aantal verloren banen veel gezinnen in extreme armoede zal duwen. Inheemse groepen zijn hard getroffen door het virus; velen die in afgelegen gebieden wonen, hebben weinig toegang tot tests of ziekenhuizen.

Wat we nu doen in Ecuador

Alle Compassion-projecten blijven voorlopig gesloten. Projectmedewerkers blijven emotionele en geestelijke steun bieden door regelmatig naar gezinnen te bellen. Ook hebben ze sinds het begin van de pandemie 372.586 voedselpakketten en 96.123hygiënekits verspreid onder gezinnen en aan 14.746 mensen medische ondersteuning geboden, waaronder het helpen van gezinnen om toegang te krijgen tot telezorg. Sommige Compassion partnerkerken hebben online erediensten en gebedsbijeenkomsten georganiseerd en geven trainingen over kinderbescherming.

Update 23 november

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in Ecuador gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in Ecuador. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in Ecuador