De situatie in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft nog steeds het hoogste besmettingspercentage van het coronavirus van de Caribische landen en het land is onlangs gehavend door tropische stormen en orkanen. Het orkaanseizoen heeft al veel schade toegebracht aan gewassen en er zijn veel besmettingen met dengue en malaria. Uit nieuwsberichten blijkt dat de gezondheidszorg onder druk staat en dat ziekenhuizen op het punt staan ​​over te stromen. Deze toename begon kort nadat het land in juli met een heropening begon, gericht op het stimuleren van de toeristenindustrie, waar velen in het land op vertrouwen om te overleven. De regering meldde echter dat de cijfers in augustus leken te dalen. Begin november zijn er 128.000 besmettingen en 2.252 doden gerapporteerd. De nationale avondklok, die doordeweeks vanaf 21.00 uur tot 05.00 uur geldt en in het weekend vanaf 19.00 uur tot 05:00 uur, wordt verlengd tot 11 november. Gezichtsmaskers blijven verplicht in het openbaar.

Wat we nu doen in de Dominicaanse Republiek

De Compassion-projecten blijven voorlopig gesloten. De gezondheidsspecialisten van Compassion zorgen voor begeleiding van partnerkerken en geven hen voorlichtingsmateriaal. Partnerkerken hebben inmiddels 133.334 voedselpakketten en 47.597 hygiënekits kunnen verspreiden aan kwetsbare kinderen en hun families. Kerkpartners hebben aan 3.126 personen medische hulp kunnen bieden. In de Dominicaanse Republiek wordt samengewerkt met lokale artsen om via telefonische consults diagnoses te kunnen stellen voor hen die ziek zijn. Projecten geven online lessen en er worden online diensten voor jongeren en hun gezinnen gehouden.

Update 23 november

Videoboodschap uit de Dominicaanse Republiek

De impact van COVID-19

 

Hoe gaat het...


... op de projecten?
Momenteel zijn alle Compassion-projecten in de Dominicaanse Republiek gesloten. Medewerkers zijn bezig om online lessen te ontwikkelen. Verder blijven de medewerkers in nauw contact met de sponsorkinderen en als het mogelijk is bezoeken ze de kinderen thuis, met inachtneming van de richtlijnen. Inmiddels zijn er duizenden voedselpakketten en hygiënekits uitgedeeld aan kinderen en hun families.

... met de brieven?
Op dit moment lopen de meeste brieven vertraging op in de bezorging bij de kinderen in de Dominicaanse Republiek. Zodra de kinderen weer naar het project kunnen, ontvangen ze de brieven die in de tussentijd zijn geschreven. Bemoedig je sponsorkind gerust met een mooie brief!

... met de giften?
Giften worden met een vertraging overgedragen aan de sponsorkinderen en hun families. Gezinnen besteden de gift aan datgene waar op dat moment het meest behoefte aan is, dit kan ook voedsel zijn, maar ook het betalen van de huur bijvoorbeeld.

Hoe kan ik helpen?


Bidden
Je kan de sponsorkinderen en hun families steunen door voor hen te bidden. 

Brief schrijven
Je kan een brief of kaart aan je sponsorkind schrijven en om hem/haar te bemoedigen. Dit kan via MyCompassion, je eigen Compassion-omgeving. 

Kind- of familiegift geven
Je kan je sponsorkind en zijn/haar familie ondersteunen door een kind- of familiegift te geven. In tijden van COVID betekent dit dat een kindgift wordt besteed aan het kopen van voedsel bijvoorbeeld. 

Zoek een sponsor voor een kind
Je kan een sponsor zoeken voor een kind door het profiel van het sponsorkind te delen op je eigen social media kanalen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook vrienden en familie vragen om een kind te sponsoren. 

Sponsor een kind in de Dominicaanse Republiek