Heb jij ook hart voor jongeren? Wil je graag dat jongeren vanuit hun leven met Jezus betrokken raken bij het onderwerp armoede & gerechtigheid? Vanuit wat we in de Bijbel lezen over hoe Hij op aarde daarover niet alleen vertelde, maar het ook dagelijks liet zien aan de mensen om hem heen. Hieronder leggen we uit hoe je met jouw kerk betrokken kunt raken op dit thema en Compassion.

Jeugdwerk met LEV

Jeugdwerk met LEV is een nieuwe jeugdwerkmethode voor tieners. Corien Rietberg, van Zorg voor Jongeren en Compassion ambassadeur, heeft deze methode ontwikkeld. Een programma voor vier jaar tienerwerk (12-16 jaar), dat sterk is in de combinatie van geloofsonderwijs en de relationele kant van het werken met tieners. De methode omvat inleidingen, verwerkingsvormen en spellen.

In de methode is ook uitgebreid aandacht voor de relatie met mensen om ons heen, dichtbij en ver weg. Samen met een groep ambassadeurs zijn twee avonden per jaar geschreven (totaal 8) voor jongeren, die gaan over armoede, onrecht en het werk van Compassion. Tijdens deze avonden komen twee ambassadeurs bij de jongeren langs om hier invulling aan te geven.

Meer over jongerenwerk en Compassion

Ben je nieuwsgierig geworden naar Jeugdwerk met LEV? Kijk dan op deze website voor meer informatie of vraag hieronder gratis een proefles en flyers aan.

Heb je zelf al een mooie methode voor tienerwerk en wil je gewoon een toffe avond voor jongeren organiseren over het werk van Compassion? Laat het ons weten via de button hieronder.