Huizen in Ethopië

Uitdaging bij bouw 120 huizen

In februari 2022 bereikten we het benodigde bedrag voor de bouw van 120 huizen. In Ethiopië zijn ze toen direct van start gegaan. Tussen het maken van de plannen en de realisatie is echter veel veranderd. Met een huidige inflatie van 34% zijn er in Ethiopië grote uitdagingen. Rondom de bouw van de huizen zijn leveringsproblemen en flinke prijsstijgingen ontstaan. Daardoor duurt de bouw langer en zijn de kosten hoger.

Om alle gezinnen een onderkomen te bieden wordt de bouw van alle 120 huizen doorgezet, maar vooralsnog zonder afwerking (zie foto). Voor volledige afwerking met o.a. pleisterwerk, ramen en deuren is per huis gemiddeld 1.000 euro extra nodig (van 2.500 naar 3.500 euro per huis). Help je mee?

Wat was de aanleiding voor deze actie?
In augustus 2020 overstroomde de Awash-rivier in het oosten van Ethiopië. Veel huizen raakten beschadigd of werden compleet verwoest. Het dorp Metehara ligt in het getroffen gebied en daar bevinden zich vier Compassion-projecten. De lokale kerken hebben met ondersteuning van Compassion Ethiopië noodhulp geboden. Nu is het tijd voor wederopbouw.

Wat willen we bereiken?
Veel gezinnen leven sinds de ramp in tentjes, zelfgemaakte onderkomens of zijn dakloos. Daarom is het plan om 120 volwaardige huizen te bouwen volgens lokale standaarden, zodat de kinderen uit de projecten en hun gezinnen een veilig onderkomen hebben.

Over de nieuwe huizen:

  • Oppervlakte +/- 44 vierkante meter
  • Minimaal 2 kamers
  • Bestendig tegen overstromingen
  • Oppervlakte +/- 44 vierkante meter
  • Minimaal 2 kamers
  • Bestendig tegen overstromingen

Bouw mee

en bied gezinnen een veilig onderkomen


Voltooi 2 huizen

Voor € 2.000 voltooi je 2 huizen en bied je 2 gezinnen een volwaardig onderkomen.

Voltooi 5 huizen

voor € 5.000 euro voltooi je 5 huizen en bied je 5 gezinnen een volwaardig onderkomen

Voltooi 10 huizen

voor €10.000 euro voltooi je 10 huizen en bied je 10 gezinnen een volwaardig onderkomen.

Kies zelf

Bepaal zelf hoeveel huizen je wilt voltooien (bij voorkeur in delen van € 1.000)

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op: