Samen duurzame voedselhulp bieden

Burkina Faso kent een inflatie van 30%. In combinatie met droogte, conflict en een pandemie veroorzaakt dat een enorme voedselcrisis. Ongeveer 60% van de bevolking heeft te maken met voedseltekort. Naast het gevaar op kindsterfte en ziekte, lopen kinderen hierdoor een achterstand op in hun groei en ontwikkeling. Het gebrek nu, heeft gevolgen voor de rest van hun leven.

De afgelopen maanden hebben, we met hulp van betrokken ondernemers en donateurs wereldwijd, maar liefst 12.000 Burkinese gezinnen kunnen ondersteunen met voedselhulp.

Ruim 12.000 gezinnen ontvingen voedselhulp

  • 12.023 kinderen en hun gezinnen en 409 voorgangers hebben 100 kilo voedsel ontvangen (mais, rijst, spaghetti, macaroni, olie),
  • 8.000 jonge kinderen (0-4 jaar) ontvingen 1,2 kilo verrijkt voedsel per maand,
  • 563 kinderen en gezinnen in moeilijk bereikbare gebieden ontvingen een financiële gift om te besteden aan voedsel,
  • 6.500 volwassen ontvingen materialen en training voor inkomen genererende activiteiten zoals veehouderij, kleermakers, het opzetten van winkeltjes en bakkerijen.

De voedselcrisis is nog niet voorbij…

De situatie in Burkina Faso en andere landen is nog steeds urgent. Daarom blijven we ons inzetten voor voedselhulp. Met jouw hulp kunnen we kinderen en gezinnen blijven ondersteunen.