Vacatures vrijwilligerswerk


Ambassadeur Sponsor Administratie team (data verwerking)

Wij zoeken een ambassadeur die voor 1 of meerdere dagen per week dit team wil ondersteunen.

Het team
Het team bestaat uit 5 medewerkers die, samen met een grote groep ambassadeurs, alle gegevens van de sponsors verwerken en zorgdragen voor het faciliteren van de schriftelijke communicatie tussen sponsor en kind.

De werkzaamheden
Als ambassadeur ga je dit team administratief ondersteunen bij de verwerking van gegevens in ons systeem.

Je taken zijn onder andere:

 • invoeren en up-to-date houden van de sponsorgegevens in ons systeem
 • afhandeling van informatie- en materiaalaanvragen van sponsors

Voor dit team zoeken we iemand die nauwkeurig werkt, ervaring heeft met administratieve processen, ervaring heeft met Word en Excel, zich computersystemen snel eigen maakt en de intentie heeft om minimaal 2 maanden betrokken te blijven. Ervaring met Sales Force is een pré.

Reageer via ambassadeurs@compassion.nl

Ambassadeur Finance

Wij zoeken een ambassadeur die het Finance team kan ondersteunen (bij voorkeur op woensdag en/of donderdag).

Het team
Het team van Finance bestaat uit 4 medewerkers en 2 ambassadeurs. Iedere medewerker binnen dit team is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen deelgebied. Enkele deelgebieden zijn: inkoop, betalingen, giftenverwerking, salarisverwerking en HR.

De werkzaamheden

Als ambassadeur zal je dit team ondersteunen. Jij zult je voornamelijk bezighouden met het verwerken van giften. Incidenteel is het mogelijk dat jouw hulp gewenst is bij andere werkzaamheden, zoals het invoeren van machtigingskaarten.

We zijn op zoek naar een ambassadeur die de intentie heeft om minimaal 2 maanden betrokken te blijven. Affiniteit met IT en financiële software is een pré.

Reageer via ambassadeurs@compassion.nl

Ambassadeur Tuinonderhoud

Wij zoeken een ambassadeur die het leuk vinden om af en toe te helpen om op het perceel van het Compassionkantoor het groen te onderhouden. Denk hierbij aan de tuin aan de voorkant van het pand en de struiken en bomen rondom het binnenplein en parkeerplaats.

De werkzaamheden
Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben met tuinonderhoud, al is het natuurlijk wel heel handig! Vaste dagen/dagdelen zijn ook niet nodig. We horen graag hoeveel ruimte je in je agenda hebt om op vrijwillige basis hierbij te kunnen ondersteunen.

Lijkt het je leuk om de handen uit de mouwen te steken? Stuur een e-mail naar ambassadeurs@compassion.nl

 

 

Ambassadeur Facilitair (klustalent)

Wij zoeken een ambassadeur die twee rechterhanden heeft en op structurele basis en bij voorkeur voor langere tijd wil klussen op ons kantoor.

De werkzaamheden
De werkzaamheden zijn afwisselend en hebben betrekking op het gebouwbeheer en inrichting. Afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt doen en waar je goed in bent, kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is! Voor materiaal en gereedschap wordt gezorgd.

Deze functie betreft geen minimaal dagdeel per week. We horen graag hoeveel ruimte je in je agenda hebt om op vrijwillige basis het facilitaire team te kunnen ondersteunen.

Lijkt het je leuk om de handen uit de mouwen te steken? Stuur een e-mail naar ambassadeurs@compassion.nl 

Diverse specialisten op ICT gebied (adviserende rol)

Compassion maakt gebruik van een complex ICT netwerk met apparatuur en applicaties die het mogelijk maken voor sponsors om een kind in armoede te ondersteunen. Om hen verder te faciliteren zijn wij op zoek naar specialisten op diverse ICT gebieden die ons graag willen ondersteunen met advies, meedenken of meewerken bij complexe uitdagingen die wij tegenkomen tijdens het beheer of bij projecten.

Het team
Dit team bestaat uit 3 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van de IT Infra en support. Ook wordt er nauw samengewerkt met Compassion International om gelijktijdig met andere kantoren van Compassion processen te optimaliseren en daarmee de beleving van sponsors te verbeteren.

Wie zoeken we?
Het hoeft hierbij niet te gaan om structurele inzet, maar we hebben de wens om een netwerk op te zetten van specialisten, waaraan we uitdagingen of vragen kunnen voorleggen in een online community. Mocht het gewenst en nodig zijn om voor bepaalde vraagstukken meer hands-on mee te werken, dan ben je ook van harte welkom om mee te werken op ons kantoor in Apeldoorn.

De werkzaamheden
Het ondersteunen met advies, meedenken of meewerken zal samenhangen met de volgende onderwerpen:
-    Azure (Onze ESB laag)
-    Salesforce
-    Office365
-    Windows Server 2012
-    Windows 10
-    Linux
-    Netwerkbeheer
-    TYPO3
-    En meer…

Indien je interesse hebt om ons ICT team op één of meerdere van deze onderwerpen te ondersteunen, horen we dit graag. Reageren kan via ambassadeurs@compassion.nl

Ambassadeur Sponsor Administratie team (postverwerking)

Wij zoeken een ambassadeur die voor 1 of meerdere dagdelen per week dit team wil ondersteunen.

Het team
Het team bestaat uit 6 medewerkers die, samen met een grote groep ambassadeurs, alle gegevens van de sponsors verwerken en zorgdragen voor het faciliteren van de schriftelijke communicatie tussen sponsor en kind.

De werkzaamheden
Als ambassadeur ga je dit team administratief ondersteunen bij de postverwerking.

Je taken zijn onder andere:

 • Uitpakken van de binnenkomende post van sponsors aan sponsorkinderen
 • Brieven van sponsors digitaliseren en verzenden
 • Uitgaande post sorteren en inpakken
 • Archiveren van machtigingsformulieren

Voor dit team zoeken we iemand die zorgvuldig is en die de intentie heeft om minimaal 1 maand betrokken te blijven.

Reageer via ambassadeurs@compassion.nl

Ambassadeur Sponsor Administratie team (archivering)

Wij zoeken een ambassadeur die voor 1 of meerdere dagdelen per week dit team wil ondersteunen.

Het team
Het team bestaat uit 6 medewerkers die, samen met een grote groep ambassadeurs, alle gegevens van de sponsors verwerken en zorgdragen voor het faciliteren van de communicatie tussen sponsor en kind.

De werkzaamheden

Als ambassadeur ga je dit team ondersteunen bij het archiveren van sponsorformulieren. Dit zijn de formulieren die door nieuwe sponsors ingevuld worden wanneer ze besluiten om een kind te sponsoren. Dit archiveren vergt nauwkeurigheid en gevoel voor detail, omdat dit geen werk is wat één en dezelfde handeling betreft, maar uitzoekwerk vraagt.

Voor dit team zoeken we iemand die voor dit project verantwoordelijkheid wil dragen en die de intentie heeft om bij voorkeur langere tijd betrokken te blijven. Het is zeker mogelijk om deze werkzaamheden te combineren met de data-verwerkingswerkzaamheden op dit team.

Reageer via ambassadeurs@compassion.nl

Ambassadeur Zakelijke Relaties (opmaken en vertalen van rapportages)

Wij zoeken een of meerdere ambassadeurs die een dagdeel of meerdere dagen per week het team Zakelijke Relaties kan ondersteunen. Dit team bestaat uit 2 relatiebeheermedewerkers en 2 relatiemanagers die je dan zult ondersteunen.

De werkzaamheden
Veel zakelijke relaties investeren in nieuwe projecten en aanvullende intervisies. Compassion wil zo integer mogelijk met deze giften omgaan en onze relaties op de hoogte houden door middel van rapportages wat er met deze giften gedaan is. Deze rapportages dienen opgemaakt te worden zodat ze daarna naar onze relaties gestuurd kunnen worden.
Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit het opmaken van deze rapportages middels een website waar per type rapportage formats te vinden zijn waar je de tekst en foto’s in kunt verwerken. Het verwerken van een rapportage neemt ongeveer een uur in beslag. Het is de wens dat elk document maximaal een week in beslag neemt om aan onze relaties door te kunnen sturen. In jouw werkzaamheden zal je nauw betrokken zijn bij de uitkomsten van giften die aan de Compassion-projecten geschonken zijn.  

Hoe ziet dit er concreet uit?

 • Je verwerkt tekst op de juiste plek in het juiste lettertype e.d.
 • Je voegt foto’s in (zowel specifiek voor het betreffende project als passende foto’s uit een kleine database).
 • Je controleert en bewerkt Engelse tekst om de leesbaarheid te bevorderen.
 • Evt: tekst vertalen (maar kan ook via vertaalbureau)
 • Je maakt de algehele opmaak kloppend (slide toevoegen/velden groter maken/ figuren importeren etc.)

De werkzaamheden kunnen zowel op kantoor als thuis worden uitgevoerd. Om je goed in te werken, is het echter wel noodzakelijk om de eerste rapportages samen op kantoor door te nemen.
Voor dit team zijn we op zoek naar iemand met algemene computerkennis en gevoel voor vormgeving en opmaak. Goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste. We zijn op zoek naar een ambassadeur die de intentie heeft om minimaal 3 maanden betrokken te blijven.

Reageer via ambassadeurs@compassion.nl

Ambassadeur Sponsor Engagement Team

Voor het Sponsor Engagement Team (SET) zijn wij op zoek naar een ambassadeur die een dagdeel of meerdere dagen per week dit team wil ondersteunen.

Het team
Het SET bestaat uit 8 medewerkers die dagelijks onze sponsors en relaties te woord staan via telefoon, e-mail en sociale media. Het team heeft als belangrijkste doel om sponsor en sponsorkind aan elkaar te verbinden.

De werkzaamheden
Als ambassadeur zul je onderdeel uitmaken van dit team waarbij je;
•    Mails met diverse vragen van sponsors beantwoordt
•    Telefonisch contact onderhoudt met sponsors
•    Opzeggingen verwerkt en nabelt

Voor dit team zijn we op zoek naar iemand die servicegericht is, over communicatieskills en empatisch vermogen beschikt en de intentie heeft om dit team voor minimaal 2 maanden te ondersteunen.


Reageer via ambassadeurs@compassion.nl

Contact

Zit er geen passende vacature voor je tussen, maar wil je ons wel helpen op ons kantoor in Apeldoorn? Neem gerust contact op, dan bekijken we de mogelijkheden.

 

Cleo Veldkamp & Harriët Hofsink
  ambassadeurs@compassion.nl