Huidig Crowdfund-project:


Moeder- en babyprogramma in Accra, Ghana

In Accra, Ghana, is vorig jaar een nieuw Moeder- en babyprogramma gestart. Een project voor moeders, waar ze al voor de bevalling terecht kunnen. Compassion helpt bij de bevalling en voorziet in de juiste zorg na die tijd. Op deze manier wordt in de meeste gevallen het leven van een kind behouden, en ook dat van een moeder. Samen willen we dit project voorzien van financiering voor een nieuw jaar.

Om het Moeder- en babyproject in Accra een jaar mogelijk te maken, is een sponsorbedrag nodig van 10.000,- euro.

Ghana

Het project bevindt zich in de regio Greater Accra, in het zuiden van Ghana. Dit West-Afrikaanse land is respectievelijk stabiel, maar buurlanden als Sierra Leone, Ivoorkust en Liberia geven veel onrust in de regio. Hierdoor blijven veel buitenlandse investeerders weg en leeft nog steeds 30 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Bovendien heeft de houtkap ontbossing en woestijnvorming veroorzaakt en het delven van goud legt een zware druk op het milieu. Het grondwater raakt vervuild en vruchtbaar akkerland moet wijken voor het graven van goudmijnen.

Compassion in Ghana
In Ghana zijn 337 Compassion-projecten, waar in totaal ruim 86.000 kinderen aan deelnemen. Het onderwijs in Ghana is gratis. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen. Daarnaast krijgen de kinderen op het Compassion-project onder meer een voedzame maaltijd en aanvullende lessen.

Moeders en baby’s in Accra
Het moeder- en babyprogramma in Ghana is hard nodig. 34 van de 1.000 kinderen sterven voordat ze vijf worden. De community waarin het project gestart is, ziet veel gevallen van ziekten die voorkomen hadden kunnen worden door vaccinaties. Daarnaast zijn veel kinderen ondervoed. Het project richt zich in deze community in het bijzonder op de rol van ouders en het gezin. Met diverse activiteiten worden ouders getraind in een goede en liefdevolle omgang met elkaar en met hun kinderen.

Over het Moeder- en babyprogramma:


Het verhaal van Cindy

Het Moeder- en babyprogramma van Compassion brengt het verschil tussen leven en dood voor (zwangere) moeders en baby's. Cindy werd op 14-jarige leeftijd uit huis gezet omdat ze ervoor koos om geen abortus te plegen. Bekijk hoe het programma haar en het leven van haar dochter een nieuwe toekomst biedt.

Deel deze video via:

Samen maken we het mogelijk!


Help je mee?

Help jij mee om het Moeder- en babyprogramma in Accra een jaar te financieren? 

Benodigd bedrag: 10.000 euro


Sponsors die dit project mede mogelijk maken zijn:

  • De Kaashakker
  • De Tuinmuze
  • Crown Concepts

Doneer

en steun het crowdfund project

Het Moeder- en babyprogramma werkt:


93,6 %

van de bevallingen werd bijgestaan door een geschoolde zorgprofessional.

90,3%

van de pasgeborenen had een normaal gewicht.

97%

van de baby's zijn geboren na 37 weken.