Huidige Crowdfund-project (behaald)


Opstarten Moeder- en babyprogramma Rwanda

In Gakenke, Rwanda, wordt een nieuw Moeder- en babyprogramma opgestart. Een project voor (aanstaande) moeders. Al voor de bevalling kunnen vrouwen hier terecht. Compassion helpt bij de bevalling en voorziet in de juiste zorg na die tijd. Op deze manier wordt in de meeste gevallen het leven van een kind behouden, en ook dat van een moeder. Een programma in dit gebied is hard nodig, omdat het de kindersterfte zal verminderen. Het sterftecijfer staat momenteel op 52 sterfgevallen per 1000 levendgeborenen.

Om het Moeder- en babyproject op te starten in Gadenke, is een sponsorbedrag nodig van 9.000,- euro.

Gakenke, Rwanda

Het op te starten project bevindt zich in district Gakenke, Noord Rwanda. Het gebied wordt gekenmerkt door heuvels en bergen en de bevolking is hoofdzakelijk afhankelijk van landbouw en veeteelt. Maar de productie die uit bovenstaande activiteiten wordt verkregen, is bedoeld voor thuisgebruik en meestal niet voldoende om aan te verdienen. Het moeder- en babyprogramma in dit gebied is hard nodig. Het sterftecijfer staat momenteel op 52 sterfgevallen per 1000 levendgeborenen. Een andere reden achter het lanceren van project is dat het programma bewustzijn creëert op het gebied van gezondheidszorg, onder moeders en kinderen in deze gemeenschap. Het zal zeker de indicatoren voor gezondheid onder moeders en kinderen verbeteren en ondervoeding bij kinderen jonger dan vijf jaar verminderen.

Compassion in Rwanda

Sinds 1980 werkt Compassion in Rwanda. Momenteel nemen er 87.066 kinderen deel aan projecten.  Compassion heeft er 357 projecten. In 2010 is het Child Survival Programma (moeder- en babyprogramma) gestart. Dit heeft ten doel om de meest kwetsbare (zwangere) moeders en baby’s te helpen om te overleven.

Update mei 2019

Het sponsorbedrag van € 9.000 is inmiddels bij elkaar gespaard! Hartelijk dank aan de sponsors:

Kramer Staaltechniek
Woonbasis
Wetering Civiele Techniek B.V.
Silvic

Binnenkort starten we een nieuwe Crowdfund-actie! In de tussentijd benieuwd wat jij kan doen? Neem contact op.