1. Nieuwe kleding

Herve zijn gezicht gaat stralen als hij terugdenkt aan de kerstviering op het Compassion-project in Togo afgelopen jaar. Hij rent naar binnen om zijn cadeaus te laten zien die hij kreeg: nieuwe kleding. De enige kleding die hij ooit nieuw gekregen heeft.

Herve, 6 jaar oud, weet dat Kerst er dit jaar door de coronapandemie anders uit komt te zien. Toch is hij er niet minder enthousiast om en kan hij niet wachten tot het zover is.

2. De geboorte van Jezus vieren

“Ik ben blij dat we de geboorte van Jezus vieren op het project. Ik mis het project, mijn vrienden, de leraren, de lessen. Ik kan niet wachten om terug te gaan en het met elkaar te vieren!”

Rebecca, 10 jaar, uit Nicaragua

3. Het Kerstverhaal horen

“Ik hou er van om het verhaal van Jezus’ geboorte te lezen met mijn moeder”

Danuska, 6 jaar, uit Peru

4. Delen in alle vreugde

“Wij houden van de Kerst, omdat alles glinstert en mensen dan blijer zijn.”

Camila, 7 jaar, uit Peru

5. De mooie lichtjes

“Het mooiste aan Kerst vind ik al die gekleurde lichtjes. Ze schijnen zo fel, dat ik er blij van word.”

Yuliza, 10 jaar, Dominicaanse Republiek

6. Een bijzonder cadeau

“Als ik kerstcadeaus krijg, kan ik er het hele jaar mee spelen. Kerstcadeaus zorgen ervoor dat ik me speciaal voel”

Antoni, 6 jaar, Dominicaanse Republiek

7. Kerstliedjes zingen

“Met Kerst draag ik graag een Kerstjurk en ga ik met mijn moeder langs andere huizen om Kerstliedjes te zingen. En we vertellen dan over Jezus.”

Natchanan, 3 jaar, Thailand

8. Eten en dansen

“Ik hou er van om Kerst te vieren op het project, ik word er blij van. We eten heerlijk en dansen op de muziek. Afgelopen Kerst kreeg ik nieuwe schoenen en twee nieuwe jurken. Eentje voor Kerst en eentje voor het oud&nieuw feest.”

Ester, 6 jaar, uit Togo

9. Nieuwe kleding

“Eén van mijn favorieten dingen aan Kerst is dat ik nieuwe kleding krijg. Geen kleding dat eerst door anderen is gedragen. Op het project heb ik mooie nieuwe kleding gekregen om te dragen met Kerst.”

Mario, 7 jaar, uit El Salvador

10. De geboorte van Jezus

“Het meest belangrijke aan Kerst is om te vieren dat Jezus is geboren. Hij werd geboren in een stal, maar leeft nu in ons hart.”

Juan, 10 jaar, uit Mexico

Het is enorm lastig om vanuit Nederland te overzien wat de gevolgen zijn van de pandemie op het leven van je sponsorkind. Dat verschilt per land, per gebied en zelfs per gezin.