Vind je het soms wat lastig om te bedenken wat je kunt schrijven aan je sponsorkind? Een voorbeeldbrief kan je misschien helpen. Hieronder vind je er een paar!

De eerste brief

Aan een peuter/kleuter
Lieve Samuel,
Mijn naam is Annemarie en ik ben blij dat ik je sponsor mag zijn! Ik wil heel graag meer over je te weten komen en ik wil je graag zien opgroeien. Ik hoop dat we vrienden zullen worden. Op de foto die ik je gestuurd heb, zie je mij en mijn gezin in de tuin. Ik ben heel benieuwd wie er bij jouw gezin hoort.
Ik bid voor je en voor je familie.
Liefs, Annemarie

Aan een kind op de lagere school
Lieve Isack,
Mijn naam is Marjan en ik ben blij dat ik je sponsor mag zijn! Ik wil heel graag meer over je te weten komen en ik wil je graag zien opgroeien. Ik hoop dat we vrienden zullen worden.Waar woon je? Ik lees dat je vijf jaar oud bent. Ik ben 31 jaar en ik woon in Nederland in de stad Zwolle. Op de foto die ik je gestuurd heb zie je mij en mijn gezin in de tuin. Wat vind jij leuk om te doen?
Ik zie ernaar uit om van je te horen. Ik bid voor jou en je familie.
Liefs, Marjan

Aan een tiener
Lieve Juan,
Ik heet Marijke en ik ben blij dat ik je sponsor mag zijn! Ik wil heel graag meer over je te weten komen. En ik hoop dat we vrienden zullen worden. Waar woon je? Ik lees dat je 15 jaar bent. Ik ben 31 jaar en woon in Nederland in het dorp Katwijk. Katwijk is een kustplaats met rond de 65.000 inwoners. Hoeveel mensen wonen in jouw dorp of stad? Op de foto die ik je gestuurd heb, zie je mij op het strand vlakbij mijn huis.
Weet dat ik voor je bid  en voor je familie. Ik hoop snel wat van je te horen.
Liefs, Marijke

Meisje met gele bloem in haar haar houd haar brief dicht tegen zich aangedrukt

Diverse onderwerpen

Je favoriete bijbeltekst/verhaal
Lieve Caroline,
Hallo uit Nederland! Bedankt voor je mooie brief. Ik ben trots op je dat je zo goed je best doet op school en dat je zulke mooie resultaten haalt! Goed gedaan!
Ik heb in de Bijbel het verhaal over het leven van Ruth gelezen. Zij is een van mijn favoriete vrouwen uit de Bijbel omdat niemand dacht dat zij zo belangrijk was. Ze was een weduwe met weinig geld en woonde ver bij haar familie vandaan in een vreemd land. Maar God zag haar en Zijn plan met haar leven eindigde ermee dat zij de voormoeder werd van de koninklijke familie waaruit later Jezus werd geboren. Hoe mooi is dat! God heeft ook met jouw leven een prachtig plan en een doel! Wat is jouw favoriete Bijbelverhaal? Liefs, Anton

Beschrijf een foto van je familie
Lieve Pafula,
Bij deze brief stuur ik je een foto van mijn broers Sam en Maarten, mijn zus Lieve en mijn vader en moeder. De foto is genomen toen mijn zus Lieve afstudeerde op de universiteit. Ik vind deze foto zo mooi omdat Lieve toen haar diploma Geneeskunde behaalde: ze wordt arts! Geen gemakkelijke studie en Lieve heeft hard moeten studeren. We zijn zo trots dat ze het gehaald heeft! Hou jij van school? Wat is je favoriete vak? Mijn favoriete vak was geschiedenis. Ik hield niet zo van wiskunde.
Laat je familie weten dat ik van ze hou en dat ik voor ze bid. Liefs, Marijke

Tradities bij feestdagen
Lieve Luis,
Dank voor je brief. Fijn om van je te horen en om te lezen hoe jullie Kerst vieren in jullie Compassion-project. Wij hebben Kerst doorgebracht bij mijn ouders waar ook veel andere familieleden waren. ’s Ochtends zijn we met elkaar naar de kerk geweest en ’s middags hebben we een wandeling in het bos gemaakt. Dat was leuk! Hoe viert jouw familie Kerst? We hebben nu vakantie en dus tijd om met vrienden af te spreken en boeken te lezen. Wat doe jij in je vrije tijd?
Ik zie uit naar je volgende brief en bid voor jou en voor je familie. Ik ben trots op je! Liefs, Andrea

Tienerjongen leest brief

Familie voorstellen
Lieve Abraham,
Dank voor je laatste brief, fijn om van je te horen! Hoe ziet jouw gezin eruit? Heb je broers en zussen? Ik heb een vader en moeder, een oudere zus en een jonger broertje. We zijn een hecht gezin en houden ervan veel tijd met elkaar door te brengen. Vroeger fietsten en wandelden we veel in de bossen. Mijn zus is nu getrouwd en heeft een dochtertje van 1 jaar, Sophie. Ze is heel lief en ik vind het geweldig om tante te zijn. Hoeveel mensen wonen in jouw huis? Wij wonen met z’n tweeën en een hond Honey. Ik zie ernaar uit snel wat van je te horen! Liefs, Kim

Huisdieren
Lieve Sarah,
Ik hoop dat alles goed is met jou en je familie. Dank voor je gebeden voor mij en voor mijn gezin. Ik vond het leuk om je tekening van de ezel te ontvangen, je bent een echte kunstenaar!
Wat is jouw favoriete dier? Heb je huisdieren? Wij hebben een hond die luistert naar de naam Woezel. Het is een poedel en ze is donkerbruin. Ze houdt van wandelen en van spelen met de bal. Ze wil altijd bij ons in de buurt zijn. Ze is vriendelijk en lief voor iedereen. In Nederland zie je heel veel koeien als je door het platteland loopt. Welke dieren zie je veel in Indonesië? Ik heb een foto van mij en mijn hond Woezel bij deze brief gedaan.
Ik bid voor je, liefs Rolinda

Het weer
Lieve Thomas,
Hoe gaat het met je? Hoe is het weer daar? In Nederland wordt het kouder nu we aan het einde van de herfst zitten. We hebben vier seizoenen per jaar: zomer, herfst, winter en voorjaar. Onze zomers zijn lekker warm, in de herfst wordt het al wat kouder en vallen de blaadjes van de bomen. In de winter is het koud en is het al vroeg donker. Het voorjaar is prachtig, bloemen gaan bloeien en de zon wordt weer wat warmer. Hebben ze bij jullie ook verschillende seizoenen?
Ik hoop snel wat van je te horen. Ik bid voor je, en heel veel liefs, Janneke